”Leii din Banat” au mai transferat un jucător autohton cu experiență. Cine...

”Leii din Banat” au mai transferat un jucător autohton cu experiență. Cine e al patrulea sosit la BC SCM Timișoara în această vară

0
DISTRIBUIȚI
Octavian Popa Calotă într-un meci contra lui U-Mobitelco Cluj. Foto: totalbaschet.ro
Octavian Popa Calotă într-un meci contra lui U-Mobitelco Cluj. Foto: totalbaschet.ro

BC Timișoara a anunțat azi încă un transfer al unui jucător român important. După Ionuț Drăgușin, ”leii” l-au luat pe internaționalul Octavian Popa Calotă, căpitanul lui CSU Atlassib Sibiu. Fundașul în vârstă de 31 de ani a semnat o înțelegere valabilă pe două sezoane cu alb-violeții din Banat.

Octavian Popa Calotă, poreclit ”Kevin”, a evoluat la Sibiu timp de 11 sezoane! În ediția 2011-12 el a câștigat Cupa României cu BCMU Pitești după o finală disputată chiar împotriva BCT-ului.


Component al echipei naționale, Calotă a avut medii de 12,7 puncte, 4,3 recuperări și 4,0 pase decisive în 30 de partide disputate în ediția trecută a Ligii Naționale.

Experimentatul fundaș reprezintă al patrulea transfer al ”leilor” în această vară, totodată al treilea român adus și cel care duce, în total, la șapte numărul baschetbaliștilor confirmați în lotul BC SCM Timișoara pentru ediția 2016-17. Bănățenii vor mai transfera cel puțin doi jucători străini până la startul sezonului, cât și noi jucători români.

Alături de Calotă, la lotul național se mai află un jucător de la BC Timișoara, tânărul căpitan alb-violet Zoran Milencovici. Echipa de baschet a României urmează să plece luna viitoare într-un stagiu de pregătire în China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.