Nicolae Robu, urmărit penal pentru abuz în serviciu după o plângere a...

Nicolae Robu, urmărit penal pentru abuz în serviciu după o plângere a unui fost angajat al Primăriei Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

robu mirat 2

Primarul Nicolae Robu și alți trei angajați din Primăria Timișoara sunt urmăriți penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu și a infracțiunii de fals în declarații.

Informația a fost făcută publică de site-ul Pentru Timișoara și are la bază o plângere făcută de un fost angajat al Primăriei Timișoara, Amos Ciprian Ardelean, disponibilizat în timpul ultimului mandate de primar al lui Gheorghe Ciuhandu. Pentru că nu a fost reangajat, acesta le-a făcut plângere penală primarului Nicolae Robu, șefei Serviciului secretariat – Simona Daniela Drăgoi, șefului Serviciului resurse umane – Rodica Aurelian și Deliei Adriana Zupcău. Dacă inițial procurorul a clasat plângerea, partea vătămată a contestat decizia de neîncepere a urmăririi penale, în instanță, iar judecătorul a admis că procurorii nu au administrat corect toate probele și a decis începerea urmăririi penale față de inculpații Nicolae Robu, Zupcău Delia Adriana, Drăgoi Simona Daniela, şi Aurelian Rodica.

Screen Shot 2016-06-17 at 15.30.23

“În temeiul art.


341 C.pr.pen. admite în parte plângerea formulată de petentul A.A.C, împotriva ordonanţei de clasare dată în data de 17.12.2015 în dosarul nr. 6494/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara. În temeiul art. 341 alin. 6 lit.b C.pr.pen. trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimaţii Robu Nicolae, Zupcău Delia Adriana, Drăgoi Simona Daniela, şi Aurelian Rodica, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 246 C. pen. din 1969, în prezent art. 297 alin. 2 C.pen., precum şi faţă de intimata Aurelian Rodica sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 C. pen.. În temeiul art.275 al.3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 16.06.2016,” se arată în soluția dată.

Ardelean a fost disponibilizat în 2010 în urma HCL nr.330/03.08.2010, a câștigat procesul cu primăria Timișoara în 2012, prin care s-a dispus anularea hotărârii, iar timp de doi ani a încercat să revină în Primărie, însă primarul Nicolae Robu a refuzat să pună în aplicare hotărârea definitivă și irevocabilă a instanței.

“Persoane cu funcții de decizie din Primăria Timișoara nu au pus în aplicare decizia civilă nr.699/20.03.2012, irevocabilă, pronunțată de Curtea de Apel Timișoara în dosarul prin care s-a dispus anularea Hotărârii Consiliului Local al Mun. Timișoara nr.330/03.08.2010 privind modificarea și aprobarea Organigramei și a Statului de funcții pentru aparatul de specialitate al primarului, revenirea la organigrama dinainte de disponibilizări”, arată fostul angajat al primăriei Timișoara în plângerea către Judecătorie, citată de Pentru Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.