Noul Consiliu Local al Timişoarei, VALIDAT. Vezi cine sunt noii viceprimari UPDATE...

Noul Consiliu Local al Timişoarei, VALIDAT. Vezi cine sunt noii viceprimari UPDATE Mesajul lui Robu pentru consilieri FOTO

0
DISTRIBUIȚI

farkas imre si dan diaconu juramant

Farkas Imre și Dan Diaconu, noii viceprimari ai Timișoarei. Foto: Adrian Pîclișan

Momente importante pentru Timişoara astăzi, odată cu validarea noului consiliul local. Ceremonia a fost programată de la ora 10.00, însă a început cu o mică întârziere de 15 minute.

Pregătirile au fost făcute 100% pe placul primarului Robu, care a dictat până şi locurile pe care vor fi aşezaţi la masă consilierii locali. Chiar dacă ieri anunţau că este posibil să nu ia parte la ceremonie, aleşii PSD au ales să nu boicoteze constituirea noului CL la fel cum au făcut liberalii ieri, prin neprezentarea la şedinţa de la Consiliul Judeţean Timiş.

Preşedinte de şedinţă a fost Lucian Călădraru, cel mai vârstnic membru al CL, care la strigarea numelor pentru alcătuirea comisiei de validare a „botezat” doi dintre consilierii locali.

Vă reamintim că PNL a câștigat 12 mandate de consilieri locali, PSD nouă, PMP doi, UDMR doi, ALDE un consilier, iar Adrian Orza deţine cel de-al 27-lea loc de consilier local, fiind ales independent. Două schimbări au fost operate pe lista PSD, unde Florin Bîrsăşteanu şi Marius Craina, primul deputat şi al doilea directorul Spitalului Judeţean, au decis să nu fie validaţi în funcţiile de cosilieri. Locurile lor au fost ocupate de următorii de pe listă, Ioan Szatmari şi Lucian Taropa.

După ce aleşii locali au votat pentru validarea consilierilor de pe listă, aceştia au depus jurământul, în ordine alfabetică. „Jur să respect Constituţia şi legile tării şi să fac cu bună-credinţă tot ceea ce stă îm puterea şi priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Timişoara. Aşa să-mi ajute Dumnezeu”, au spus pe rând consilierii. Un moment amuzant a fost oferit de secretarul Ioan Cojocari, care s-a mirat când a citit al doilea prenume al lui Adrian Orza, Romiţă, asta deşi Orza a fost viceprimar vreme de 12 ani. Un moment emoţionant a fost depunerea jurământului de către Raluca Popescu, pentru care asistenţa a fost nevoită să se deplaseze. La fel ca şi colegii săi, tânăra ţintuită în scaunul cu rotile a promis că va munci în slubja cetăţenilor Timişoarei. La nici o oră de la reuniunea consilierilor, noul consiliu local a fost validat.

O gafă a fost făcută la secțiunea de propuneri pentru viceprimari, unde, din partea UDMR, Gabrierla Csokany a spus: „Propunerea PD este Dan Diaconu”, confundând PNL cu PDL.


Cealaltă propunere a fost Imre Farkas, iar numele avansate de PSD au fost Marius Dugulescu și Adrian Orza.

După ce aleşii locali din partea PNL şi-au arătat votul la ieşirea din urne, Ilare Bordeaşu de la ALDE a comentat că „e inadmisibil dacă votul e secret să ieși cu hârtia să se vadă ce ai votat. Îmi e rușine. După ce au ieșit de acolo să arăți votul. Eu am venit cu gânduri bune pentru cetățeni. însă deja se încalcă legea”.

Noii viceprimari au fost aleşi „la mustaţă”, după ce tandemul Dan Diaconu – Farkas Imre a obţinut 13 voturi, iar Marius Dugulescu şi Adrian Orza 13 voturi.

UPDATE Primarul Nicolae Robu s-a adresat consilierilor locali spunându-le să considere ziua de astăzi ca fiind „un nou punct zero” și le-a cerut să uite toate conflictele pe care le-au avut până în acest moment. De asemenea, le-a lansat o invitație de a particpa la ședințele de pregătire a plenurilor consiliului local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.