O altă bază sportivă a fratelui deputatului PNL Popoviciu, autorizată de primarul...

O altă bază sportivă a fratelui deputatului PNL Popoviciu, autorizată de primarul PSD din Dumbrăvița într-o zonă de spații verzi

0
DISTRIBUIȚI

teren sport dumbravita 1

Alexandru Popoviciu, fratele deputatului PNL Alin Popoviciu, împreună cu alți asociați din firma Play Sport Club SRL au ridicat o nouă bază sportivă la marginea comunei Dumbrăvița, într-o zonă în care ar fi trebuit să fie, în mod obligatoriu, spații verzi, toato operațiunea primind girul administrației conduse de primarul PSD Victor Malac. Vă reamintim faptul că PRESSALERT.ro a dezvăluit că Alexandru Popoviciu cu sprijinul inițial al fratelui său a construit fără nicio autorizație mai multe terenuri de tenis și fotbal pe strada Berlin din cea mai bogată comună a țării, sub liniile de înaltă tensiune, după ce pentru o parcelă de teren s-a aprobat construirea unui parc. Culmea este că deși acolo nu a fost decât un teren de tenis, reprezentanții Primăriei Dumbrăvița au semnat că acolo s-a ridicat un parc. Ani de zile, primarul și subordonații nu au avut nicio problemă cu terenurile de sport ridicate ilegal.

Cum se pune beton în loc de iarbă

Noua bază sportivă a apărut tot sub liniile de înaltă tensiune, la marginea comunei Dumbrăvița, pe drumul care leagă localitatea de marile centre comerciale de pe Calea Aradului din Timișoara.


Firma în care asociat este fratele deputatului Popoviciu a obținut toate autorizațiile, inclusiv de la Enel pentru amplasarea terenurilor de tenis sub liniile de curent, cu condiția respectării unui regim de înălțime pentru gardurile care împrejmuiesc baza. Anul acesta acestea au fost construite terenurile de sport și, conform informațiilor de pe site-ul companiei, urmează ca acolo să fie edificat și un bazin.

Primarul Malac, în contradicţie cu propriile proiecte

Autorizația de construire semnată de administrația condusă de primarul Malac încalcă însă un plan urbanistic zonal care a fost aprobat în 2013 tot la propunerea edilului pesedist. Conform hotărârii de consiliu local nr.26 din 25 aprilie 2013, s-a aprobat intrarea în intravilanul comunei a suprafeței de 105.194 mp și aprobarea PUZ-ului pentru amenajarea unei zone rezidențiale. Conform documentelor aprobate și de Agenția Județeană de Mediu, terenul aflat pe care s-a construit baza sportivă reprezenta parte din procentul obligatoriu de zonă verde conform legii pentru respectiva zonă. Schița prin care a fost aprobat PUZ-ul respectiv a fost vizat spre neschimbare atât de Consiliul Județea Timiș, cât și de Primăria Dumbrăvița, deci trebuia respectată destinația obligatorie pentru respectivul teren.

Primarull Victor Malac a explicat, iniţial, când a fost întrebat despre aprobările date pentru noua bază sportivă că „am scăpat de bălăriile alea care erau acolo”. Ulterior când l-am întrebat cum a dat autorizaţia de construire într-o zonă unde conform PUZ putea să fie doar zonă verde, pesedistul a susţinut „nu ştiu o să vorbesc mâine cu colegii şi vă spun” după care nu a mai fost de găsit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.