PENIBIL România iese pe ușa din dos de la Euro 2016. Eșec...

PENIBIL România iese pe ușa din dos de la Euro 2016. Eșec cu debutanta Albania după un joc modest. Cum arată Grupa A la final

0
DISTRIBUIȚI
Tătărușanu, din nou depășit de o minge aeriană. Foto: UEFA EURO / Facebook
Tătărușanu, din nou depășit de o minge aeriană. Foto: UEFA EURO / Facebook

Naționala României de fotbal s-a făcut de râs în cel mai accesibil joc de la Campionatul European de fotbal. ”Tricolorii” aveau doar opțiunea victoriei, la Lyon, împotriva Albaniei pentru a-și asigura în mare măsură prezența în optimile de finală. Pe teren însă elevii lui Anghel Iordănescu au fost însă depășiți de miză și au cedat cu 0-1. Singurul gol al partidei a fost marcat de Sadiku pe finalul primei reprize.

România nu a început foarte rău jocul cu Albania, deși câteva schimbări din primul 11 au surprins.


Precum titularizarea lui Mățel în banda stângă. Stancu a prins un șut bun în primele minute, Alibec a încercat finalizări fanteziste, apoi albanezii au trecut ușor la control pe fondul unui joc extrem de modest al ”galbenilor”. Inevitabilul s-a produs în minutul 43, când Sadiku a reluat cu capul pe lângă Tătărușanu.

În repriza secundă și-a făcut apariția în teren și Sânmărtean, în premieră la acest Euro, jocul României s-a îmbunătățit însă nu a fost suficient. Opriți o dată aiurea pentru ofsaid, ”tricolorii” au avut singura șansă reală prin Florin Andone, un alt jucător venit de pe bancă, acesta țintind bara în minutul 77.

România pierde lamentabil cu 1-0 după rezultate considerate decente, 1-2 cu Franța și 1-1 cu Elveția. Mai mult, cu trei puncte adunate Albania a ocupat locul 3 la final în grupă și poate spera la calificare, în funcție de rezultatele finale din celelalte grupe. Franța și Elveția au încheiat azi la egaliate, scor 0-0. Gazdele, cu 7 puncte, și Elveția, cu 5, s-au calificat direct în optimi. România, doar cu un punct, a rămas codasa grupei A și se întoarce deja acasă.

România: Tātāruşanu – Sāpunaru, Chiricheş, D. Grigore, Măţel – Hoban, Prepeliţā (Sânmărtean 46) – Popa (Andone 68), Stanciu, Stancu – Alibec (Torje 57). Antrenor: Anghel Iordănescu.

Albania: Berisha – Hysaj, Ajeti, Mavraj, Agolli – Lila, Memushaj, Basha (Cana 83), Abrashi, Lenjani (Roshi 77)- Sadiku (Balaj 59). Antrenor: Luca de Biasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.