PREMIERĂ Cum încearcă medicii din Timișoara să modernizeze fără ajutorul statului spitalele...

PREMIERĂ Cum încearcă medicii din Timișoara să modernizeze fără ajutorul statului spitalele în care lucrează

0
DISTRIBUIȚI

ati timisoara

Medicii care lucrează în spitalele de stat din Timișoara încearcă cu forțe proprii să modernizeze unități medicale în care lucrează. Astfel, în premieră, la Maternitatea „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, zeci de doctori vor urma, timp de o săptămână, un curs pentru a afla cum pot să atragă fonduri europene pentru unitățile sanitare.

Medicul ginecolog Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal Timișoara, spune că un astfel de curs adresat doctorilor este organizat pentru prima oară în România.


„Cursul se va desfășura în perioada 13 – 17 iunie, iar în a cincea zi, participanții vor susține și un examen. Sunt 28 de persoane înscrise, medici de la spitalul județean, spitalul municipal, spitalul de copii, reprezentanți ai DSP Timiș. Am observat că prea puțini medici știu să scrie proiecte europene, tocmai de aceea cursul este focusat pe accesarea de fonduri pentru spitale, care pot duce la dezvoltarea unităților medicale în care lucrează”, ne-a spus Olimpia Oprea.

La cursul din această vară organizat la Maternitatea „Odobescu” vor participa medici din Timișoara și din Arad, seminarul fiind susținut de doi experți din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.