FORMALITATE Ripensia Timișoara a promovat la pas în Liga a III-a. Reacția...

FORMALITATE Ripensia Timișoara a promovat la pas în Liga a III-a. Reacția tehnicianului Remus Steop după returul barajului cu Hercules Lupeni

0
DISTRIBUIȚI
Ripensia Lupeni (16)
Ripensia Timișoara a promovat oficial în Liga a III-a

Așa cum era de așteptat, roș-galbenii nu au avut probleme nici în manșa a doua a jocului cu Hercules Lupeni. FC Ripensia Timișoara s-a impus și pe terenul campioanei Ligii a IV-a Hunedoara, scor 3-0 (1-0). Formația care activează acum în cartierul Ciarda Roșie a reușit astfel încă o performanță notabilă pentru fotbalul timișean, obținând promovarea în C la doar patru ani de la reînființarea clubului.

După acel 4-0 din tur ripensiștii aveau și un avantaj moral important pentru returul din Valea Jiului. Psihicul s-a văzut din start, când Florin Nanu a tranșat practic definitiv soarta promovării prin golul din minutul 4. Tot Ripensia a controlat jocul și până la pauză, dar fără a mai înscrie, în ciuda ocaziilor.

Timișorenii au părut mai relaxați și în partea secundă, Hercules Lupeni neavând practic nicio șansă mare de a reveni măcar în această manșă secundă.


Până la urmă au mai venit două reușite spre finalul întâlnirii. Tot pentru ”Ripi”. Mai întâi Briciu (min. 79) a făcut 2-0 cu o reluare din apropierea porții, apoi Mediop (86) a finalizat o acțiune colectivă și a stabilit scorul final la 3-0.

Remus Steop: ”Îi felicit pe toți”

Jucătorii grupării cu nume de legendă au putut în sfârșit să desfacă șampania la final alături de fanii care i-au însoțit la Lupeni. ”A fost un retur greu, ca și meciul din tur, am respectat adversarul, prin tot ce au făcut în special. Suntem fericiți de victoria de azi și ne pregătim de ceea ce va urma. A fost un gest frumos la final al echipei gazde, îi felicit. Voiam să câștigăm și meciul de azi. Important e că am câștigat, am fost apreciați și aici în Valea Jiului. Îi felicit pe toți cei ce susțin echipa, colegii care au antrenat înainte echipa, conducerea, domnul Ienovan…”, a declarat tehnicianul Ripensiei, Remus Steop, pentru Radio Timișoara.

Întrebat dacă va rămâne pe banca roș-galbenilor, Steop s-a ferit să dea un răspuns clar. ”Ne bucurăm de promovare, ne liniștim o săptămână și vom vedea. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt simple, cuvântul meu e mai presus de un contract și așa va rămâne”, a adăugat Steop pentru aceeași sursă.

Hercules Lupeni: Farcaș – Buțurcă, Ad. Roșian, Dumitrescu, Firan (61 D. Ursachi), Ungurianu, Filip, Ciocărean (75 Pop), Brândușa, Harangozo, I. Roșian. Rezerve: Kiorean, Pop, Ciorâia, Moldovan, Ursachi, Cojocaru. Antrenor: Dan Voicu.

Ripensia Timișoara: Rădulescu (78 Ciui) – Luca (81 Petrișor), Hecsko, Apro, C. Toma (67 An. Popescu) – Popa, Briciu, Francescu, Nanu (70 Stoi) – Ungureanu – Mediop. Antrenor: Remus Steop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.