RISIPĂ de bani publici, la Timişoara. Cât a costat reabilitarea Parcului Pădurice...

RISIPĂ de bani publici, la Timişoara. Cât a costat reabilitarea Parcului Pădurice şi a zonei din jurul Stadionului „Dan Păltinişanu”, inundate ieri

1
DISTRIBUIȚI

Zona Stadionului Dan Paltinisanu inundata

Lucrările de mântuială plătite din bani publici continuă să fie o modă în Timişoara. Duminică a fost nevoie de o furtună care a durat mai puțin de o oră pentru a ne demonstra că lucrările cu care administraţia se laudă au fost făcute de mântuială. Este vorba de reabilitarea Parcului Pădurice şi despre transformarea zonei din jurul Stadionului „Dan Păltinişanu” în zonă pietonală, proiecte plătite din bani publici.

Nu mai puţin de 1,2 milioane de euro au fost alocaţi pentru modernizarea Parcului Pădurice.


Conform declaraţiilor primarului Nicolae Robu zona urma să devină una cu mai multe funcţionalităţi. „Se vor planta 1.947 de noi arbori şi arbuşti şi 1.600 de plante florale. Va fi amenajat un loc cu aparate de fitness, va fi şi un loc de bătut mingea, un loc cu diverse aparate de joacă pentru copii, o mulţime de bănci, piste de biciclete, inclusiv prevăzute cu anumite denivelări, cu obstacole, se va amenaja aici şi o zonă cu elemente de skatepark”, declara acesta la începerea lucrărilor. Ceea ce Robu nu a estimat a fost faptul că zona poate deveni şi un “Aqualand” în aer liber, urmare a unor ploi abundente.

Aproape jumătate de milion de euro (446.000) au fost cheltuiţi de la bugetul local pentru tranformarea zonei din jurul Stadionului „Dan Păltinişanu”. Locul unde pe vremuri aveau loc curse de maşini a fost transformată în spaţiu de recreere pentru biciclişti, rolleri şi pasionaţii de alergare. Şi aici, la fel ca şi în Parcul Pădurice, calitatea lucrărilor a fost testată de ploaia care a făcut ravagii în Timişoara.

Nici proiectul de aproape 70.000.000 de euro realizat cu bani europeni nu pare să fie de o mai bună calitate. Deşi centrul Timişoarei a devenit un motiv de laudă pentru primarul Nicolae Robu, Piaţa Unirii a fost ieri subiect de glume pe Facebook, după ce un mic „lac” s-a format în zonă urmare a ploii de ieri.

1 COMENTARIU

  1. Risipa de vorbe pentru ceva care se intampla oriunde in lume dupa o asemenea ploaie.
    Ieri am umblat in apa pana la glezne in parcul Dacia, si in buna parte din cartierul Circumvalatiunii.

    Azi am gasit biroul (aflat la demisol) inundat.
    E valabil pentru tot orasul nu numai pentru ctitoriile domnului primar Robu, ci si pentru ale lui Ciuhandu si ale primilor secretari de pe vremea lui Ceausescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.