Robu despre colegii din partid după înfrângerea PNL la CJ Timiş: „Ar...

Robu despre colegii din partid după înfrângerea PNL la CJ Timiş: „Ar trebui să își impute lor, pentru atitudinea avută înainte de a începe alegerile”

0
DISTRIBUIȚI

nicolae robu vot 1

După ce PNL a eșuat în negocierile pentru șefia CJ Timiș și candidatul Alin Popoviciu s-a retras de pe listă cu câteva ore de începerea plenului de constituire a consiliului pentru a nu accepta înfrângerea suferită în fața lui Sorin Grindeanu, Nicolae Robu e convins că formațiunea pe care o reprezintă a procedat corect.

Întrebat de ce PNL nu a făcut nominalizări pentru conducerea CJ, chiar dacă PSD a făcut pentru viceprimari ştiind că nu va avea majoritate în CLT, Robu a spus că „nu au vrut să își piardă exercițiul de a pierde. Au vrut să mai aibă încă o experientă de pierzători. Dacă unora și lui Orza le place să piardă, candidează în competiții în care să piardă. Nu ne-am resemnat, dar noi avem suficientă minte și logică încât să știm când este cazul să punem pe cineva să candideze și când nu.


Când nu ai suficienți votanți, iar câștigarea unei competiții se face prin vot, are vreun sens să te duci în acea competiție? (…) Nu a fost non-combat, pur și simplu nu avea sens când nu ai majoritate să propui un candidat. Unora le place să facă lucruri fără sens, e treaba lor”.

Edilul nu a dorit să comenteze nimic despre atitudinea lui Alin Popoviciu. „Întrebați-l pe el, nu sunt avocatul lui, nici purtător de cuvânt. Dacă ne uităm ce a făcut PMP în toată țara, putem vedea clar cum stau lucrurile. Indiferent ce s-ar fi oferit, PMP nu ar fi intrat în alianță cu PNL și UNPR, pentru că există o înțelegere la nivel național între PSD, PMP și ALDE. (…) Lucrurile sunt foarte clare. Evident că noi pentru a nu ne imputa nimic am venit și am tatonat să vedem care sunt reacțiile PMP, dacă ar fi acceptat cât am propus, mai puțin funcția de viceprimar la Timișoara, am fi făcut o alianță”, a adăugat edilul. Întrebat despre desemnarea lui Gheorghe Falcă pentru a purta negocieri în locul său pentru CLT şi CJT, Robu a spus că „nu l-a mandatat nimeni în locul meu, eu am invitat PMP la discuții, spunând ce suntem dispuși și ce nu. Eu nu cred că nimeni nu își închipuie că ar fi putut să dea cineva cuiva la Timișoara funcția de viceprimar cu Robu ca primar fără acceptul lui Robu. Nu cred că merge nimeni cu mintea până acolo”.

Cu toate că şansa PNL de a face alianţă cu PMP la CJ Timiş a fost ratată şi din cauza atacurilor lui Robu la adresa lui Marius Dugulescu, primarul spune că nu se teme de repercusiuni. „Orice este posibil pe lumea asta. Evident că pot fi unii ocoși care să îmi impute mie. Ar trebui să își impute lor, pentru atitudinea avută înainte de a începe alegerile”, a conchis edilul.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.