Robu, o palmă pentru Popoviciu: Titu Bojin e bun să fie președinte...

Robu, o palmă pentru Popoviciu: Titu Bojin e bun să fie președinte al CJ Timiș din partea PNL. Ce spun reprezentanții UNPR

0
DISTRIBUIȚI

robu si bojin victorie.

Nicolae Robu s-a răzgândit. După ce luni bune l-a criticat pe şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, că ar fi incompetent pentru că a pierdut toate proiectele cu fonduri europene, Robu a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că PNL a avut mereu o părere bună despre Bojin, cu care ar face o alianţă la CJT, cedându-i postul ţintit de Alin Popoviciu, cel de şef al CJ Timiş.

Dorința lui Robu vine după ce PNL a obținut doar 14 consilieri județeni, față de PSD care a obținut 16 și care a anunțat ieri că va face o alianță pentru CJT cu sprijinul UNPR, care ar urma să dea cei doi vicepreședinți care vor conduce alături de Sorin Grindeanu. Întrebat dacă îl vedea pe Titu Bojin ca preşedinte al CJ Timiş susţinut de PNL, Robu a declarat că „asta da, noi nu am avut conflicte majore niciodată. Haideţi să dăm filmul înapoi. Poate rămâne ca ipoteză de lucru până în ziua validării, putem face orice alianţă”.

De cealaltă parte, UNPR nu este deloc interesat de dorinţele liberalilor. „Mă bucur că toată lumea ar face alianță cu mine, dar nu am ce să fac. Este o ierarhie politică, eu sunt ultimul venit, primul sevit la UNPR. Ce pot să fac, domnul Răducanu este președinte. Am obținut ce am obținut de la PSD. Nu am obține mai mult nici în cazul unei alianțe cu PNL, chiar dacă poate să îmi dea mie funcția de președinte.


Eu nu m-am gândit numai la mine, ci la toți cei din jur care au fost alături și m-au susținut. Nu am reușit să obținem funcția de președinte la CJ Timiș, am putea merge și cu stânga și cu dreapta, dar deocamdată avem un protocol național pe care trebuie să îl respectăm. În definitiv, vom face ce se decide de la nivel central”, a explicat Titu Bojin pentru PRESSALERT.ro.

„Asta e dorința oricui, numai că e nu împotriva naturii, ci a documentelor existente la nivel central. Noi suntem într-o alianță de centru-stânga și nu pot să ies, dar în politică știţi cum e, fiecare spune ce vrea. Deocamdată, azi, mâine, poimâine noi avem o alianță cu PSD, care este valabilă. Nu pot face comentarii suplimentare, pentru că în politică nu se știe cum evoluează lucrurile în timp, dar în prezent aveam alianța cu PSD”, a declarat șeful UNPR Timiș, deputatul Ion Răducanu.

Liberalul Dan Popa a explicat negocierile PNL. „Ştiţi cum facem noi. Încercăm să speculăm fiecare combinaţie. Vă daţi seama că dacă noi sau PSD câştigam detaşat având majoritate sau chiar majoritate cu un partid cu un vot, era un câştig detaşat şi era altceva. În momentul în care celelalte partide PMP, UNPR şi ALDE au unul sau două voturi, asta este de fapt situaţia într-o ţară în care orice partid mic, profitând de prezenţa mică la vot, găseşti un culoar şi câştigi doi reuşeşti să ajungi cu doi consilieri şi încurci pe toată lumea. Nici ei nu se simt bine. Aţi văzut că în formula prezentată UNPR are doi vicepreşedinţi, cu trei consilieri. Dacă erau trei posturi, aveau trei vicepreşedinţi. Asta este nevoia de a guverna a PSD, probabil că dacă eram în locul lor făceam la fel. Asta e partea urâtă a politicii în care tu ai muncit şi ai scos 14 sau 16 consilieri. Că nu pot să invidiez echipa lui Grindeanu că au scos 16 consilieri singuri. Nu aş spune că este prostituţie intelectualo-politică, dar eşti obligat să cedezi”, a spus copreşedintele PNL Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.