IGNORATĂ în continuare de FRF, naționala homeless merge dezbrăcată la Mondiale. Vezi...

IGNORATĂ în continuare de FRF, naționala homeless merge dezbrăcată la Mondiale. Vezi mesajul TĂIOS afișat de echipa formată la Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
13521034_1098781063530631_1634772931_n
Naționala homeless protestează vizavi de neimplicarea FRF în proiectul lor

Vor să spele în Scoția rușinea ”tricolorilor” din Franța, dar nu sunt sprijiniți nici acum de către Federația Română de Fotbal. Jucătorii naționalei de fotbal de stradă nu au primit nici măcar echipament pentru Homeless World Cup de luna viitoare. Timișoreanul Mihai Rosus, inițiatorul proiectului social, a rămas doar cu promisiunile federalilor, la fel ca pe timpul fostei administrații. El și elevii săi au ajuns la capătul răbdării și au decis să protesteze.

Atât de ignorat în România, fotbalul social e unul care salvează și vieți. Peste 70% dintre participanții la Homeless World Cup se integrează apoi în societate. Mihai Rosus a inițiat proiectul de fotbal social la Timișoara și a selecționat jucători din toată țara, oameni cu povești uimitoare în drumul către reabilitare. În fiecare an însă naționala cu două titluri europene homeless trece prin aceleași probleme. Ignoranța celor care le-ar putea întinde o mână de ajutor, fie că vorbim de federație sau alte instituții care i-ar putea sprijini pe cei care, până la urmă, le fac și lor un serviciu.

Mihai Rosus a tot sperat la spijin de la FRF, mai ales că echipa venită în 2014 părea să aducă altceva față de epoca ”Nașului”. ”În 2014, când au venit la conducere am crezut că l-am prins pe Dumnezeu de picior, mi-am pus așa mari speranțe in ei, am vorbit cu Burleanu și m-a pus în legătură cu Ciprian Paraschiv.


Mi-a explicat că acum nu mă poate ajuta ca bani și echipamente, au fost date la alții de vechea conducere, i-am înțeles. În al doilea an mi-au spus că au uitat de mine și că bani nu mai sunt. Ne-au dat niște tricouri si mingi de futsal (care pe noi nu ne ajută nici la antrenamente), mi-au spus că anul ăsta o să se rezolve și să fac din nou proiectul și să pun la finanțate o sumă mai mică (am pus 500 de euro) am așteptat. Și, din ultima discuție cu ei, de acum doua luni, mi-au spus că nu mai sunt bani și nici echipamente, ei mă pot ajuta doar cu niște tricouri de joc. Le-am spus că nu-i okay așa pentru că mergem si noi la un Campionat Mondial și ne facem de rușine să mergem așa cu ce avem fiecare pe acasă. De exemplu, echipa din Zimbabwe vine și ea la acest campionat și au treninguri, genți, etc. Dar din nou, mi-au explicat că nu au bani și echipamente, că sunt limitați”, își spune of-ul Mihai Rosus.

Protest cu mesaje la antrenamentul de ieri. Amenințare cu UEFA

Selecționer și organizator al echipei, Mihai Rosus, alături de jucătorii săi, care provin din Timișoara, Arad, Fălticeni și zona Bucureștiului, au afișat două mesaje la antrenamentul de ieri al echipei (foto, sus). Unul dintre ele e dur la adresa FRF, mai ales după informațiile apărute în presă cu ocazia Euro 2016, și se încheie ironic cu textul ”Împreună suntem fotbal”, numele unui program de integrare prin fotbal lansat cu fast.

”Le-am spus la băieți si au început sa lase capul jos și să îmi spună: Cum de FRF nu are 10 treninguri, mai ales că semnase un nou contract cu Joma, în valoare de 600.000 euro, doar că suntem amărâți nu le pasă de noi. Altul îmi spunea cum să mă duc să reprezint România când cei care ar trebui să mă ajute și să îmi arate încredere nu o fac. Le-am spus să nu descurajeze că poate vom găsi înțelegere la cineva să ne ajute, dar din păcate până acum am tot sperat că o să fie bine, dar acum ne-am dat seama că totul a fost doar o mare dezamăgire cu acest proiect „Împreuna suntem fotbal”…”, a continuat Rosus. Mai mult, acesta susține că echipa sa e integrată în programul Grassroots, în cadrul căruia UEFA acordă anual bani și echipament federațiilor, dar timp de nouă ani nu s-a ales cu nimic. ”Oricum, vom sesiza pe cei de la UEFA și ne vom prezenta la acest campionat fără echipamente, ca să vadă o lume întreagă ce mentalitate au acești oameni și din păcate și cei din Ministerul Tineretului si Sportului, care de asemenea ne ignoră de doi ani”, a conchis Mihai Rosus.

Turneul final al Cupei Mondiale va fi organizat la Glasgow, Scoția, între 10 și 16 iulie. În faza I a grupelor România va înfrunta Nigeria, Elveția, italia, Irlanda de Nord și Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.