SCANDALOS Nicolae Ioțcu, prins cu banii în mână de DNA, repus președinte...

SCANDALOS Nicolae Ioțcu, prins cu banii în mână de DNA, repus președinte al Consiliului județean Arad de CAT

0
DISTRIBUIȚI

iotcu catuse

Nicolae Ioțcu, cel care a fost prins în flagrant de trafic de influență, este din nou, în urma unei decizii definitive a Curții de Apel Timișoara, președintele Consiliului Județean Arad, începând de astăzi.

Vă reamintim că Ioțcu a fost în judecată de DNA Timișoara pentru trafic de influență, alături de directorul executiv al Direcției Tehnice  Investiții din CJA, Adrian Nedelciu, acuzat tot de trafic de influență. Vă reamintim că Ioțcu a fost prins, în 24 iunie, în flagrant, în fața casei sale de o echipă specială a DGA cu un plic în care erau 10.000 euro parte a unui comision pentru un contract pentru achiziționarea de echipamente medicale pentru Spitalul Județean Arad.


Anterior, Ioțcu a mai primit prin intermediul lui Cristian Drăgan, administratorul județului și cel care l-a denunțat la DNA, alți 35.000 de lei într-o cutie de whisky. În același dosar a fost trimis în judecată și Alin Pătrașcu, administrator în cadrul Medicare Technics SA pentru comiterea a două infracțiuni de cumpărare de influență.

După ce a fost eliberat din arest preventiv, Ioțcu a fost plasat sub control judiciar. Avocații săi au solicitat revocarea controlului judicar care, printre altele, prevedea faptul că Ioțcu nu paote îndeplini funcția de președinte al CJ Arad și nici nu poate lua legătura cu subordonații săi, unii dintre ei martori în dosarul care se judecă la Tribunalul Timiș. Curtea de Apel Timișoara a admis astăzi contestația lui Ioțcu și a anulat controlul judiciar. Practic, Nicolae Ioțcu se poate duce la serviciu începând de mâine și va rămâne în funcția de șef al CJ Arad până la validarea noului consiliu județean și alegerea noului președinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.