Teo Milea, cel „Din culise“. Cum îl poți cunoaște mai bine pe...

Teo Milea, cel „Din culise“. Cum îl poți cunoaște mai bine pe talentatul pianist

0
DISTRIBUIȚI
Teo Milea va participa la o nouă ediţie a evenimentului Din Culise, la Alt Club
Teo Milea va participa la o nouă ediţie a evenimentului Din Culise, la Alt Club

Seria evenimentelor derulate sub genericul „Din culise“, în care publicul este invitat să cunoscă oamenii din spatele brandurilor şi poveştile lor, continuă cu un episod dedicat pianistului Teo Milea, care va avea loc în 27 iunie de la ora 19.30, la Alt Club.

După un număr impresionant de peste 400 de concerte, susținute pe scena națională și internațională în zona muzicii clasice, în 2012 Teo Milea începe să cânte într-un ton diferit. În scurt timp de la primul concert cu propriile compoziții, reușește să se poziționeze ca etalon în muzica neo-clasică, devenind unul dintre artiștii preferați ai publicului tanăr din România.

Teo Milea a colaborat cu Opera din Viena, a fost invitat să concerteze pe scena Festivalului Internațional „Altres Musiques” din Benicassim, Festivalului Internațional de Jazz Garâna, Festivalului Internațional JazzTM, Festivalului Internațional de Teatru Clasic din Arad.


Este primul pianist din lume invitat să-și interpreteze propria muzică la sediul Comandamentului NATO din Bruxelles și primul pianist care urcă pe scena Festivalului Internațional de Balet din Dortmund.

Recent mutat în Canada, Teo Milea reușește să impresioneze prin două concerte sold-out în Toronto, poziționându-se pe harta culturală a noului său oraș adoptiv. Cel mai nou album al său, „Open Minds”, a câştigat premiul „Best Ambient/Instrumental Album” la The Akademia Music Awards US şi „2015 Classical Album of the Year” pe SoloPiano.com Radio US; în urmă cu numai un an, albumul său de debut, „On white… and black keys”, ocupa locul 2 în acelaşi top. Ca o nouă realizare, Teo Milea devine primul artist de solo piano care a ajuns în Top 4 finalişti din cadrul Searchlight 2016, concurs organizat de Radio CBC Music Canada, piesa sa „Irreversible” câştigând votul publicului, cu peste 2000 de intrări.

Duminică, 19 iunie, Teo Milea a susţinut un recital în ultima zi a Music Travel Festival, eveniment care s-a derulat timp de trei zile la Herneacova. Evenimentul „Din culise“ va fi moderat de Roxana Morun, jurnalistă TVR Timişoara. Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Cei interesaţi să participe sunt rugaţi să trimită un email până în 25 iunie, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.