Mutare din ”curtea” rivalei: ACS Poli LOVEȘTE la transferuri deși criza financiară...

Mutare din ”curtea” rivalei: ACS Poli LOVEȘTE la transferuri deși criza financiară continuă. Ce atacanți va avea la dispoziție Ionuț Popa

1
DISTRIBUIȚI
Draghici2
Tavi Drăghici va juca din nou pe ”Dan Păltinișanu”, dar la ACS Poli

Deși problemele cu banii sunt departe de a fi rezolvate, ACS Poli a făcut azi o mutare care îi poate înfuria pe fanii lui ASU Politehnica. Octavian Drăghici a semnat în cele din urmă cu trupa pregătită de Ionuț Popa. Atacantul în vârstă de 30 de ani se prezentase doar pentru discuții la reunirea echipei suporterilor. Timișorenii picați din Liga I au mai ajuns la un acord verbal și cu golgheterul Bacăului, Cătălin Vraciu.

În vârstă de 27 de ani atacantul de la SC Bacău a marcat în sezonul trecut 20 de goluri în 33 de partide de B. Vraciu va sosi în Banat alături de un alt fost băcăuan, Marius Croitoru, care și-a dat și el acordul de a continua la ACS Poli.

Tot în ofensivă ACS Poli s-a întărit cu Tavi Drăghici, nimeni altul decât omul care a avut o contribuție importantă la promovarea lui ASU Poli din D în C. Despre atacantul timișorean reîntors după aventura de la Racing Beirut, președintele Miculaș spune că acesta se încadra în ceea ce dorea la echipă, ”jucători din zonă și valoroși”. Mutarea sa poate aprinde însă duelul deocamdată de la distanță cu ASU. ”Nu e vorba de asta (n.r. furat), sincer, eu am avut o discuție cu Drăghici alaltăieri, l-am întrebat dacă e liber de contract. Azi a semnat pe un an, contractul se va prelungi automat cu un an la promovare”, a declarat Ioan Miculaș pentru PRESSALERT.ro.

catalin-vraciu
Vraciu a jucat și pentru Botoșani în Liga I. Foto: desteptarea.ro

Comeback pentru mai mulți jucători, probleme în continuare

Ușor ușor lotul lui ACS se formează, chiar dacă nu e 100% sigur nici eșalonul în care va evolua.


Între buturi se speră că se va miza pe Smaranda, Contra și un al treilea portar, care probabil se va alege între un goalkeeper sloven de 22 de ani sosit în probe și Octavian Ormenișan (Baia Mare). În defensivă au rămas Cânu, Bocșan, Fridrich, Haruț și Motreanu. A revenit George Neagu (Gaz Metan) și se mai caută un fundaș. Mijlocul îi mai poate cuprinde, pe lângă Croitoru, pe Doman, cu care se negociază, Sorescu, Mailat, Bârnoi, L. Oprea, Artean. Cu lotul se mai pregătea Pădurariu (Jimbolia), renunțându-se între timp la restul ”trialiștilor”. Altfel, noi sosiții Vasi, Vădrariu, Poparadu și Dragalina sunt ca și semnați. Pe lângă cei doi jucători de atac numiți deja, Drăghici și Vraciu, antrenorul Ionuț Popa se poate baza pe serviciile lui Robert Elek, în timp ce negocierile cu Alex Popovici erau deocamdată în impas. De asemenea se așteaptă luni revenirea lui Pedro Henrique. Dat ca și revenit, Boldea va pleca în Germania.

”Eu spun că vom avea o echipă foarte bună pentru Liga a II-a, cu cei veniți și cei care vor mai veni”, a conchis Miculaș. Întrebat de sursa din care se vor plăti noile înțelegeri, șeful lui ACS Poli a fost enigmatic. ”Autoritățile ne-au promis că se va găsi o soluție. Nu pot să spun acum sursa. Fără aceste asigurări nu făceam aceste mutări de capul nostru”, a precizat Ioan Miculaș. De altfel, datoriile au stagnat, sunt plăți în jurul a 1,2 milioane de euro pe care clubul trebuie să le facă, însă datele limită nu pun în pericol activitatea imediată. Până în 26 iulie, e de exemplu, datoria mare către ANAF, iar în caz de neplată clubul pierde doar niște bunuri mobile (în primă instanță), precum cele autoturisme puse sub sechestru asiguratoriu. Probleme sunt și la comisii, acolo unde Belu a câștigat la CNSL pentru a obliga clubul să-i plătească salariile însumate restant, adică 73.780 lei, Miculaș a explicat ”că nu se poate ca prima instanță să dea o astfel de decizie, normal că vom face recurs”.

Bărbuț e sub contract cu ACS Poli, dar va fi probabil transferat, fie la Voluntari, fie la Pandurii.

Date bătute în cuie

În principiu ACS Poli și-a stabilit și un program de amicale. Primul joc va fi în 2 iulie cu o formație din Ungaria. Se caută adversar pentru perioada 5-7 iulie. În prima săptămâna a lunii viitoare echipa va demara probabil în Serbia al doilea stagiu de pregătire centralizată. La revenire se va juca cu Szeged (Ungaria 2), pe 9 iulie, apoi cu Luceafărul (12.07), Sebiș (14.07) și UTA (20.07). În funcție de data de start a Ligii a II-a mai sunt programate jocuri cu CSM Lugoj și Național Sebiș, pe 23 iulie ambele sau pe 30 iulie cu cea din urmă.

1 COMENTARIU

  1. Parerea mea este ca daca nu ai bani e mai bine sa te opresti, ca altfel datoriile cresc iar ANAF nu mai iarta pe nimeni. Am o intrebare ; sau platit datoriile catre jucatorii straini ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.