Vremea nebună de COD PORTOCALIU aduce grindină cât oul de găină în...

Vremea nebună de COD PORTOCALIU aduce grindină cât oul de găină în Timiș. Ce zone au fost afectate UPDATE 3 Vezi „meteoriţii” care au ucis oi FOTO

1
DISTRIBUIȚI

grindina sacalaz

Codul galben de vreme instabilă care se prelungește de câteva zile în partea de vest a țării a însemnat și fenomene meteo extreme. După ploi abundente care au dus la inundații în mai multe zone, astăzi în Timiș a căzut grindină de mărimi impresionante.

Cea mai afectată a fost zona de la vest de Timișoara, gheață de mărimea oului de găină căzând atât la Săcălaz, cât și la Beregsău Mare.

ISU Timiș a emis o avertizare de fenomene meteo periculoase cu cod portocaliu în intervalul 21.30 – 23.30, cu descărcări electrice, grindină și 40 de litri de ploaie pe metrul pătrat.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE În zona de sud a Timișoarei iluminatul public nu funcționează, fiind afectate porțiuni din cartierele Soarelui și Girocului.

Norii amenințători au apărut deasupra Timișoarei în jurul orei 21.00, însoțiți de o mulțime de fulgere care s-au dezlănțuit pe cerul orașului.


Norul spectaculos a adus în urbea de pe Bega doar ploaie, gridina căzând în localități aflate în imediata vecinătate.

UPDATE 2 Gridină de mari dimensiuni a căzut și la Deta, userul Budur Petru Piri postând pe Facebook mai multe imagini cu bucățile de gheață aduse de furtună. De asemenea, la Sânandrei, grindina a lovit necruțător.

ISU Banat a intervenit în apropiere de Deta, la Stamora Germană, pentru a degaja un copac doborât de furtună, dar și în Timișoara, pe Calea Lipovei, pentru degajarea unei bucăți de tablă care era în pericol de a cădea de pe un acoperiș.

UPDATE 4 Alexaa Geanina a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu ce a denumit „meteoriţii” căzuţi la Covaci. Câţiva kilometri mai încolo, bucăţile de gheaţă au omorât două oi dintr-o turmă aflată în apropiere de localitatea Corneşti.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.