ACS Poli speră să nu meargă la ”tăiere” pe Ștefan cel Mare....

ACS Poli speră să nu meargă la ”tăiere” pe Ștefan cel Mare. Ionuț Popa, despre problemele de dinaintea jocului cu Dinamo: ”Nici nu pot să le enumăr”

0
DISTRIBUIȚI
poli week (12)
Ionuț Popa și Alex Popovici, conferință-fulger înainte de Dinamo – ACS Poli

Deși a aflat doar ieri seară, oficial, că e în Liga I în locul Rapidului, ACS Poli Timișoara dispută totuși mâine seară jocul cu Dinamo București din cadrul etapei a II-a. Cu un lot format exclusiv din jucători români și aparent mai slab valoric față de cel din ediția trecută, Ionuț Popa e încrezător că echipa sa de acum se poate descurca mai bine.

Perspectivele nu sunt grozave pentru timișoreni, deși aceștia se bucură că au revenit în Liga I. Cel puțin deocamată ACS Poli figurează cu -14 puncte și e favorită certă la retrogradare. Asta pe lângă problemele financiare, rezolvate doar parțial de sosirea banilor din drepturile TV. Mai mult, potențialul finanțator Viorel Tudose, pare între timp tot mai aproape de a renunța la tentativa de a veni la bănățeni. Echipa autorităților se pregătea până ieri de un nou test, cu Mama Mia acasă, iar apoi au aflat că au un duel crâncen cu Dinamo peste doar 48 de ore.

”Parcă a fost procesul de la Nurnberg”

Un astfel de eveniment nu putea fi trecut cu vederea în discursul experimentatului Ionuț Popa. ”Timpul foarte scurt de la anunțul făcut oficial de Ligă și ora jocului cu Dinamo ne-a făcut pe toți să strângem puțin rândurile și să îngrășăm porcul înainte de Crăciun. Mă refer la toate problemele care trebuie rezolvate. Căutarea de hotel… stabilirea lotului de jucători. În mare parte am reușit să realizăm unele dintre ele, dar nu sunt toate rezolvate, tocmai datorită timpului, de la acest proces, de parcă ar fi fost procesul de la Nurnberg și nu falimentul clubului Rapid.


Nici nu pot să enumăr câte probleme sunt… Am avut azi prima discuție despre jocul cu Dinamo. Voi mai avea o discuție pentru ca ei să perceapă o serie de date. Să ne prezentăm cu o lecție destul de bine învățată”, a declarat Ionuț Popa.

”Ne-am gândit la ambele variante (amical cu Mama Mia sau meci cu Dinamo). Era însă clar cu Rapidul, nu știu de ce s-a tergiversat atât, cred că dacă era invers Poli era scoasă imediat… Am văzut că au fost angajați avocați foști miniștrii, numai bine despre ei… Astfel de situații se întâmplă la 594-595 de ani, așa”, a mai spus Popa.

Timișorenii încearcă să mai legitimeze jucători până la ora meciului, dar va fi lipsită de una dintre țintele vizate, Bogdan Străuț accidentându-se la ultimul antrenament. Celălalt jucător, revenit la echipă, e Cristi Scutaru. Nu vor fi de asemenea la București: Doman (suspendat), Bocșan, Drăghici și Ignea (accidentați). ”Am alcătuit un schelet pe 6-7 jucători, așa am făcut și sistemul de joc, pe care încerc să-l schimb în funcție de adversar. Nu suntem echipa care mergem să atacăm, dar nici nu ne vom băga cu fundul în poartă… Eu cred că jucătorii vor da dovadă de curaj. Eu cred în jucătorii care sunt la ora actuală în echipă. Trebuie să aibă și ei mai multă încredere în ei. Jucătorii reveniți pot să arate că au fost îndepărtați pe nedrepte, așa cum e vorba și de Poparadu… Jucătorii trebuie să înțeleagă că nu mai au nimic de pierdut”, a adăugat Ionuț Popa. Tehnicianul lui ACS Poli a avut starea de spirit să glumească și pe seama lui Pedro Henrique: ”dacă vine cu trenul, îl aștept la gară…”.

Alex Popovici, încrezător

Atacantul Alex Popovici a devenit unul dintre cei mai experimentați jucători din lotul timișorean și spune că e apt să intre din primul minut, amintindu-și de debutul ”de pomină” pe prima scenă, acel Poli – Dinamo 1-1. ”Ieri dimineață ne pregăteam pentru meciul amical, după masă că jucăm cu Dinamo. Noi mental știam că vom fi în prima ligă și că ne pregătim pentru meciul cu Dinamo. Trebuiau amândouă echipele să fie de acord pentru o amânare. Normal că celor de la Dinamo le convine să joace cu noi în acest moment. Dar noi mergem cu multă încredere, în primul rând nu avem ce pierde. Toată lumea se așteaptă să venim învinși, e un atu pentru noi”, a conchis Popovici.

Partida Dinamo – ACS Poli se dispută mâine, de la ora 21.00 (Digi), în etapa a doua a Ligii I. În prima rundă alb-roșii au zdrobit campioana Astra în deplasare, scor 4-1, în timp ce bănățenii au restanță cu FC Botoșani, echipă care nu-și cunoștea adversarul din prima etapă până ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.