ADMITERE la Medicină în Timișoara: 4 pe un loc bugetat. Majoritatea candidaților,...

ADMITERE la Medicină în Timișoara: 4 pe un loc bugetat. Majoritatea candidaților, timișoreni și olteni. Cum s-au descurcat la examen FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1085545587">
admitere medicina 2016
2.300 de candidați la concursul de admitere de la UMF.

Înghesuiți în fața ușilor de acces în universitate și „înarmați” cu sticle cu apă rece, sandwich-uri sau buchete de flori – așa și-au așteptat, astăzi, mai mulți părinți copiii, timp de câteva ore, în fața Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. În total, aproximativ 2.300 tineri care au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat și visează să devină medici au susținut, timp de trei ore, concursul de admitere la cele trei facultăți ale universității.

Când află dacă au fost admiși

Se pare că pentru unii dintre candidați, emoțiile au fost mai mari decât dificultatea probei scrise. „Am reușit să rezolv toate punctele în două ore și jumătate, proba mi s-a părut destul de ușoară. Acum depinde de fiecare persoană, cât de mult a învățat. Sper să fie bine”, ne-a povestit Alina, care a susținut concursul de admitere la Facultatea de Medicină. Un alt candidat care s-a înscris tot la Facultatea de Medicină ne-a povestit că „am intrat în sala de examen sigur pe mine și m-am descurcat. Rămâne de văzut dacă o să fiu admis”.

Potrivit reprezentanților Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, candidații se „bat” pe doar 530 de locuri bugetate, deci concurența este de patru pe un loc. „Spre deosebire de alți ani, acum s-a înregistrat un număr destul de mare de absenți, aproximativ 60. Nu a fost semnalat niciun incident. Foarte mulți dintre candidați provin din Timișoara, dar și din județele Gorj, Mehedinți și Dolj. Mai puțini sunt din Hunedoara, Caraș-Severin sau Arad”, ne-a declarat Andrei Motoc, purtătorul de cuvânt al Universității de Medicină din Timișoara.

Candidaţii vor afla tot astăzi dacă au intrat sau nu la Universitatea de Medicină din Timişoara. În total, la cele trei facultăți ale instituției, de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, pot fi înscriși peste 1.500 de candidați, însă doar 560 de locuri sunt bugetate.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.