Aleşii din CL Timişoara cer cursuri de pregătire pe bani publici. Cazarea...

Aleşii din CL Timişoara cer cursuri de pregătire pe bani publici. Cazarea ar urma să coste de trei ori mai mult ca şcolarizarea

3
DISTRIBUIȚI

Cursuri pregatire aleşi locali

Consilierii locali din Timişoara ar putea merge la cursuri de perfecţionare. Nouă dintre aleşii locali din Timişoara au elaborat un proiect de hotărâre care prevede ca aleşii să urmeze, din bani publici, cursuri de pregătire în domeniul administraţiei, cursuri organizate de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. În mare parte semnatarii proiectului sunt consilieri locali ai PNL Timiş: Lorenzo Barabaş, Lucian Căldăraru, Lulciuc Adrian, Daniela Mariş şi Ciprian Mihok sunt consilieri PNL aflaţi la primul mandat. Nici colegii lor Ştefan Sandu, Adelina Târziu sau Grigore Grigoroiu aflaţi la cel de-al doilea sau chiar al treilea mandat în CL Timişoara nu se simt mai bine pregătiţi.

Demersului iniţiat de consilierii liberali s-a alăturat şi consilierul PSD, Ion Ardeal Ieremia, care este regizor şi se află tot la primul mandat în administraţia locală.


Consiliul Local Timişoara funcţionează cu 27 de aleşi, iar costurile şcolarizării acestora s-ar ridica la suma de 107.271 de lei. Cursurile ar costa puţin peste 25.000 de lei, mai exact 950 de lei pentru fiecare consilier şi transportul ar costa aproximativ 15.000 de lei. Restul de bani, adică 67.500 de lei, ar urma să fie achitaţi pentru cazarea aleşilor. Practic, cazarea aleşilor, din ciferele prezentate în proiect, va costa de trei ori mai mult decât instruirea lor în materie de administraţie locală!

Trebuie spus că în ultimii patru ani, şedinţele de Consiliului Local Timişoara au devenit adevărate bâlciuri, unde aleşii se ceartă ore bune pe proiecte. Cireaşa de pe tort este reprezentată de primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care deşi are doar calitatea de invitat la şedinţele CL Timişoara nu se sfieşte să insulte aleşii dacă nu doresc să voteze pentru proiectele propuse de el. Una din marile probleme ale CLT este reprezentată de aducerea proiectelor pe ultima sută de metri şi introducerea lor pe ordinea de zi suplimentară. Astfel, multe din HCL-urile adoptate de aleşi nu sunt nici măcar citite sau analizate cu atenţie.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.