Cel mai mare concurs de arhitectură din Balcani are loc la Timișoara....

Cel mai mare concurs de arhitectură din Balcani are loc la Timișoara. Cine poate participa și ce premii sunt puse în joc

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0730Filiala Timiș a Ordinului Arhitecților din România organizează cel mai mare concurs-expoziție de arhitectură din euroregiune. Evenimentul numără nu mai puțin de 16 secțiuni, la care se pot înscrie persoane din diferite domenii de activitate, fiecare premiu fiind în valoare de 1.000 de euro.

Concursul face parte din bienala timișoreană de arhitectură – BETA 2016, o platformă de comunicare al cărei scop este generarea unui dialog responsabil privind educația de arhitectură, formarea și practica profesională, după cum spun organizatorii. Concursul se desfășoară în toată euroregiunea DKMT, reunind Banatul istoric, cu regiunile din România, Serbia și Ungaria. Pot participa arhitecți și conductori arhitecți, urbaniști, critici de artă, psihologi și sociologi, artiști, istorici și filozofi, dar și alte profesii implicate în construirea și analizarea orașului.

„Timișoara este un oraș tipic central-european, iar a-l privi presupune și comparația cu surorile sale apropiate.


Este de dorit a avea la îndemână și priveliștile altor orașe precum Arad, Szeged, Novi-Sad, neexcluzând și colaborări mai extinse, cum ar fi cele cu Budapesta sau Belgrad”, spune Vlad Gaivoronschi, președintele OAR Timiș.

Expoziția-concurs BETA e menită să promoveze arhitectura de calitate în toate formele și manifestările ei.

Proiectele înscrise trebuie să fi fost construite în ultimii doi ani, astfel că va fi oferită o radiografie a celor mai frumoase locuințe, clădiri de birouri, servicii sau comerț, instituții publice sau cu caracter cultural, restaurări ale unor clădiri de patrimoniu, amenajări interioare, spații publice sau pentru infrastructură, planuri de dezvoltare urbană sau rurală, amplasări de artă în spațiul public, dar și lucrări de licență realizate în școli de arhitectură din Ungaria, Serbia sau România, texte despre arhitectură sau viziuni arhitecturale. Lucrările pot fi înscrise până în 28 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.