DEZASTRU Penalizarea lui ACS Poli e mult mai mare dacă echipa rămâne...

DEZASTRU Penalizarea lui ACS Poli e mult mai mare dacă echipa rămâne în Liga I. Președintele Ioan Miculaș recunoaște pericolul, dar AMENINȚĂ FRF-ul cu TAS

3
DISTRIBUIȚI
acs poli voluntari (6)
ACS Poli are viitorul în ceață

ACS Poli încă speră la rămânerea în Liga I prin colapsul Rapidului, însă situația din curtea proprie e la fel de ”explozivă”. Timișorenii au fost surprinși la final de sezon de faptul că au fost penalizați cu -8 puncte pentru neîndeplinirea baremului în play out, decizie pe care o vor anulată la TAS. Dacă vor rămâne pe prima scenă însă bănățenii vor începe noul sezon cu -14 puncte (!) deoarece comisia de acordare a licențelor o mai penalizase cu încă șase puncte.

Cele șase puncte penalizare au fost dictate după plângerile lui Georgi Sarmov și a brazilienilor de la care s-au obținut drepturile federative pentru Pedro Henrique, la FIFA. Către bulgar trebuie achitați 21.000 euro iar pentru atacant mai existau restanțe de 100 de mii de euro. Iar această situație se poate agrava, fapt recunoscut de președintele Ioan Miculaș. ”Mai sunt jucătorii străini către care sunt datorii, cei veniți în iarnă, precum Jenkins, Rajcomar, chiar și cei mai vechi, Llorente, Hernandez. Avem nevoie să se întâmple ceva rapid, ori să rămânem în Liga I ori să vină acel investitor… Există și o altă variantă, dar avem nevoie și de ceva pe termen scurt.


Toate aceste datorii trebuie plătite de-a lungul lunii iulie”, a declarat Ioan Miculaș pentru PRESSALERT.ro.

În cazul în care timișorenii nu găsesc banii necesari, datoriile curente cifrându-se în continuare undeva la peste 1,2 milioane euro, după 15 iulie alți străini pot avea câștig de cauză dacă se îndreaptă către FIFA. Iar următoarele sancțiuni pot fi mai dure, până la excludere.

-14 puncte, dar planuri de Liga I via TAS

Ioan Miculaș știa la momentul discuției de penalizarea mai dură pentru prima scenă. Conform unor surse FRF penalizările se cumulează și ACS Poli ar începe sezonul cu -14 puncte în Liga I, respectiv -8 dacă rămâne în B. ”Am studiat tot regulamentul, știu de penalizare. Au fost niște modificări anunțate înainte de play out printr-o circulară… Sunt diferențe față de ce era înainte de startul sezonului și ROAF 2016. Am vorbit cu o casă de avocatură din Spania care ne-a asigurat că vom câștiga la TAS”, a precizat Miculaș. Acesta a făcut referire și la documentul de pe lpf.ro care vorbește doar de ultimele două locuri susceptibile penalizării pentru barem, spre deosebire de ROAF, unde însă atât în ediția 2015, cât și în 2016 (art. 29) se indică ultimele trei clasate din play out (care trebuie să realizeze cel puțin 15 puncte în această fază).

Conducătorul lui ACS Poli speră astfel că echipa va începe Liga I, în cazul în care Rapid nu poate, doar cu -6 puncte. ”Nu mă tem nici dacă am porni cu acea penalizare. Mai bine -14 puncte în Liga I, decât -8 în B”, a mai spus Miculaș. Conform digisport.ro o decizie în privința Rapidului se va lua până marțea viitoare.

În altă ordine de idei, ACS Poli joacă mâine acasă, de la ora 18, cu OFK Belgrad, în primul test al verii. A doua zi, joi, e programat un joc de la aceeași oră, cu Viitorul Domnești (L3). Timișorenii au renunțat la amicalul cu UTA iar în 20 iulie o va întâlni pe Olimpia Satu Mare.

 

3 COMENTARII

  1. Mai oameni buni, chiar nu mai este nimeni normal la acest Club, A.C.S Politehnica Timisoara e la un pas de Faliment iar Primaru Robu {care este vinovat de acest dezastru} viseaza-n continuare sa ramina-n liga 1, pai voi nici acum nu aveti bani sa achitati restu de datorii dar sa mai jucati in liga 1….cred c-a nebunit Lupu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.