Când se află dacă dezinsecţia din Timişoara a fost făcută cu „apă...

Când se află dacă dezinsecţia din Timişoara a fost făcută cu „apă de ploaie” sau nu. Unde se fac analizele

1
DISTRIBUIȚI

DERATIZARE02_resize

Timişoara a avut sau nu parte de o dezinsecţie de tip Hexi Pharma? Răspunsul nu se știe încă. Dar primarul Timișoarei, Nicolae Robu, susține că analiza comandată de el în timp ce era plecat în Singapore este aproape de a fi finalizată. Amintim că Primăria Timișoara a organizat o licitație pentru contractarea unei firme care să se ocupe de dezinsecție în regim de forță majoră, din cauza apariției virusului Zika. Câștigătoare a fost desemnată firma Deraton, care trebuia să facă intervenții în valoare de 300.000 de lei pentru stârpirea țânțarilor. În ciuda faptului că în urbea de pe Bega s-a stropit și de la sol și din elicopter, rezultatele nu s-au văzut, iar țânțarii au rămas, la fel ca în ultimii doi ani, parte din peisajul de vară.


După mai multe articole în presă și nenumărate reclamații primite de la cetățeni pe Facebook, Nicolae Robu a anunțat că va cere Direcției de Mediu din Primăria Timișoara să comande o analiză pentru a vedea dacă nu cumva Deraton nu folosit substanțe de calitate.

„Nu am primit răspunsul, dar este acceptată o astfel de lucrare de efectuare de analize de către un laborator de excelență au Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară din Timișoara, laborator dotat pe fonduri europene. Luni vom primi rezultatele, probele au fost date și luni ni s-a promis că vom primi rezultatele analizelor. Da, am vrut să pun presiune pe firma care face dezinsecție, pentru că am văzut și înainte de a pleca eu la conferința din Singapore (…) că deși începuseră dezinsecția înainte de a pleca eu şi s-a dat inclusiv din elicopter cu substanțe împotriva țânțarilor, lumea se plângea că sunt foarte mulți țânțari. Și atunci m-am gândit în lumea asta care a luat-o razna în bună parte, dacă unii și-au permis să pună în pericol viața oamenilor având cinismul, spiritul criminal în ei de a da substanțe care de fapt nu erau ceea ce trebuiau să fie chiar așa mare minune ar fi să ne trezim că cei ce fac dezinsecția folosesc substanțe diluate sau cu alte componente inactive, fie insuficiente, fie în cantitate insuficientă pentru a produce efectele dorite?”, a declarat edilul.

În ceea ce privește sancțiunile pe care le riscă cei de la Deraton, Robu a promis că nu va ezita să facă plângere penală dacă analizele vor dovedit că banii nu au fost cheltuiți pentru a se cumpăra produse de calitate.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.