Cinci morţi şi 20 de răniţi într-un atac armat la 60 de...

Cinci morţi şi 20 de răniţi într-un atac armat la 60 de kilometri de Timișoara, la granița Serbiei cu România

0
DISTRIBUIȚI

ak 47 arma automata mitraliera

Un bărbat înarmat a ucis cinci persoane şi a rănit cel puţin alte 20 în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a deschis focul cu o armă automată într-o cafenea, în nordul Serbiei, a anunţat poliţia. Suspectul a fost arestat, relatează agenția Associated Press, citată de adevarul.ro.

Atacul a avut loc la ora locală 1.40 (2.40, ora României), în satul Jitiște, aflat la doar câțiva kilometri de granița cu România și la puțin peste 60 de kilometri de Timișoara, localitate în care trăiește și o comunitate românească. Un bărbat – identificat doar cu iniţialele Z. S. – şi-a ucis mai întâi soţia şi altă femeie, după care a tras la întâmplare în alte persoane din cafenea, precizează poliţia într-un comunicat.


Martori au declarat pentru televiziunea de stat că atacatorul a venit în local şi a văzut-o pe soţia sa acolo împreună cu un grup de prieteni. Bărbatul s-a dus acasă şi s-a întos cu o puşcă.

„A scos puşca şi a început să tragă, mai întâi în aer“, a declarat un martor, Svetozar Manojlovici. Focurile „sunau ca nişte petarde“, a adăugat el. „Apoi, tipul de lângă mine a căzut jos, iar alţii au început să cadă şi ei. A fost un haos total“, a mai spus martorul.

Ministrul sârb de Interne Nebojsa Stefanovici a declarat că oamenii din cafenea au reuşit să-i smulgă arma din mână atacatorului, atunci când acesta a încercat să fugă. Poliţia a sosit imediat şi l-a prins pe suspect, a declarat Stefanovici. El a declarat că mobilul probabil este gelozia. Stefanovici a declarat că arma automată este ilegală.

El i-a îndemnat pe cetăţeni să predea armele pe care mulţi oameni le deţin după războaiele din Balcani din anii ’90. „Este (un atac) complet neaşteptat“, a declarat Stefanovici în faţa cafenelei „Makijato“. „Nu a existat niciun indiciu. Oamenii spun că (atacatorul) era calm şi normal“, a adăugat el. Răniţii au fost transportaţi la spitale din Zrenjanin şi Novi Sad, localităţi aflate în apropiere. Medici din Zrenjanin au declarat că şapte persoane au fost operate şi se află în stare gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.