Efectul Brexit asupra pieței imobiliare. Cât de mult au crescut căutările din...

Efectul Brexit asupra pieței imobiliare. Cât de mult au crescut căutările din afara țării pentru locuințe din Timiș

0
DISTRIBUIȚI
imobile cladiri timisoara 06_resize brexit
Brexit îi face pe românii de afară să caute locuințe în țară. Foto: Adrian Pîclișan

Brexit influențează în mod direct piața imobiliară de la noi. Românii se gândesc serios că trebuie să revină acasă, astfel că la nivel național s-a înregistrat o creștere de peste 60% a căutărilor de locuințe în România generate din Marea Britanie.

”În lunile iunie și iulie ale acestui an, căutările de proprietăți generate de utilizatori români stabiliți în Marea Britanie au consemnat un salt de peste 63% comparativ cu intervalul similar al anului precedent – acesta fiind, de departe, cel mai mare avans care a avut loc în perioada menționată în ceea ce privește interesul din străinătate pentru piața imobiliară authotonă.


Spre comparație, căutările din afara României s-au majorat, per ansamblu, cu circa 25% în acest răstimp, conform datelor Imobiliare.ro. Pe locul al doilea în clasamentul celor mai mari creșteri se situează Germania (+33%), Franța (+26%), apoi Spania (+20%), respectiv Italia (+16%). Românii din Italia râmăn însă leaderi în ceea ce privește volumul căutărilor. (…) La nivel de oraș însă, Londra a generat cele mai multe căutări de locuințe în prima jumătate din 2016 – aproape cât Roma și Milano la un loc. Pe următoarele locuri se află Germania, unde locuitorii din Munchen sunt cei mai activi; Spania, unde Madridul este vârf de lance și Franța”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Ce fel de proprietăți vor românii din afara țării? Căutările de apartamente în zona Timișului au fost pe locul al patrulea, dinspre Marea Britanie, după București, Constanța și Brașov.

Potrivit datelor Imobiliare.ro, cele mai multe căutări din afara țării (aproximativ 26,4% din total) au fost îndreptate asupra Bucureștiului și județului Ilfov, pe următoarele locuri situându-se județele aferente marilor orașe ale țării: Constanța (8,75%), Brașov (8,2%), Timiș (7,6%), Cluj (7,2%) și Iași (5,2%). 63% din căutări au fost îndreptate spre apartamente, 30% spre vile, 5,5% spre spații comerciale și doar 1,5% spre terenuri. Ca preț, 95,4% dintre căutătorii de apartamente ar vrea o proprietate de până la 60.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.