Fostul primar PSD al Reșiței, Mihai Stepanescu, a fost condamnat definitiv la...

Fostul primar PSD al Reșiței, Mihai Stepanescu, a fost condamnat definitiv la închisoare cu EXECUTARE pentru corupție. Cât va sta după gratii

0
DISTRIBUIȚI
stepanescu catuse 2
Sentință pentru Mihai Stepanescu la Curtea de Apel Timișoara. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat astăzi în dosarul fostului primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, trimis în judecată pentru corupţie.


Anul trecut, în noiembrie, procurorii DNA au descins în biroul său şi, în prezenţa avocaţilor săi, au început mai multe percheziţii, atât la primărie cât şi la proprietăţi ale edilului din Reşiţa şi Timişoara. După ce a fost audiat la DNA Timişoara, Stepanescu a fost reţinut de procurori iar instanţa a decis ca măsură de prevenţie arestul la domiciliu, aceasta fiind înlocuită ulterior cu cea a controlului judiciar. La câteva zile după reţinerea sa, Stepanescu şi-a dat demisia din funcţia de primar, mandatul său fiind dus la sfârşit de viceprimarul Ioan Crina.

Acuzat că a luat mită în schimbul atribuirii mai multor contracte în mod preferenţial pentru diverse lucrări publice din Reşiţa, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la trei ani de închisoare cu executare. La apelul făcut de Stepanescu, dar şi de DNA, Curtea de Apel Timişoara a menţinut sentinţa dată de instanţa de fond, astfel încât fostul primar urmează să fie încarcerat pentru a-şi executa pedeapsa privativă de libertate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.