EXCLUSIV Gest fără precedent al Mitropolitului Ioan al Banatului: casă cumpărată din...

EXCLUSIV Gest fără precedent al Mitropolitului Ioan al Banatului: casă cumpărată din banii bisericii pentru un deținut cu patru copii minori. Ce condiție a pus înaltul prelat

1
DISTRIBUIȚI

1 decembrie 113 mitropolitul banatului ioan

Anul acesta, înainte de Paști, Înalt Preasfinția Sa Ioan, Mitropolitul Banatului, alături de alți reprezentanți ai Mitropoliei, a fost în vizită Penitenciarul Timișoara și a cerut deținuților care au fost de acord cu acest lucru adresele familiilor. Vizate au fost familiile cu situații dificile, care au primit sprijin material din partea Mitropoliei.


Printre acestea se numără și familia unui bărbat condamnat la 3 ani și 4 luni cu executare pentru conducere fără permis, pe deținut așteptându-l soția și patru copii, toți cu vrâste sub 10 ani. Când reprezentanții Mitropoliei s-au dus să le ducă bunuri înainte de Paști, au constatat că familia nu are practic o casă.

„Atunci mi-a venit ideea să le asigurăm celor patru copii o casă. Astăzi a dat Dumnezeu și am semnat contractul. Mitropolia Banatului a pus banii, iar contractul a fost semnat între vânzător și această familie. Am pus o clauză prin care deținutul și soția nu pot să vândă casa în următorii 10 ani. Astfel, copiii vor avea sigur o casă și condiții să meargă la școală. Cu ajutorul comandantului închisorii din Timișoara, deținutul a fost și el astăzi la notar să semneze contractul. Nu spunem în ce localitate este casa, pentru că vrem ca familia să poată să se mute liniștită acolo după ce, în următoarele 2-3 săptămâni, vom restaura casa. Așa a dat Dumnezeu, ca lucrurile să se întâmple în această perioadă cu probleme în închisori”, a spus ÎPS Ioan.

Deținutul, care înainte de condamnare lucra într-un sat din Timiș, va fi eliberat la sfârșitul anului. Localitatea în care se află casa are școală, astfel că de la toamnă copiii vor putea merge la cursuri acolo.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.