Începutul noului sezon din Liga 2, amânat cu o săptămână. Câte echipe...

Începutul noului sezon din Liga 2, amânat cu o săptămână. Câte echipe au cerut decalarea

0
DISTRIBUIȚI
razvan-burleanu-imediat-dupa-alegerea-sa-ca-presedinte-al-frf04_resize
Răzvan Burleanu, președintele FRF

În urma şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal desfăşurate ieri la Casa Fotbalului s-a decis amânarea cu o săptămână a startului noului campionat al Ligii 2, ediţia 2016/2017. Astfel, noul sezon al eşalonului secund nu va mai începe pe 30 iulie, ci pe 6 august, transmite prosport.ro.

Totodată, ţintarul pentru Liga 2 a fost mutat de lunea aceasta pentru 1 august, adică echipele îşi vor afla programul cu doar cinci zile înainte de startul sezonului. Se va aştepta clarificarea situaţiei Rapidului, dacă ACS Poli va urca în Liga 1, însă şi clarificarea problemelor pe care le întâmpină multe dintre formaţiile care ar trebui să joace în noul sezon al Ligii 2, gen FCM Baia Mare, Şoimii Pâncota, ACS Berceni, SC Bacău, Farul Constanţa sau FC Braşov.

Mai mult, cluburile înscrise în acest moment în Liga 2 au termen până miercuri, pe 27 iulie, să se decidă dacă pot sau nu să joace în campionat, altfel având la dispoziţie şi trecerea în Liga 3, în limita locurilor disponibile pentru un sistem competiţional cu 5 serii a câte 16 echipe (80 de echipe).

„La Liga a 2-a s-a amânat începerea campionatului cu o săptămână, pe 6 august, după ce s-au strâns 13 sau 14 cereri. Luni, 1 august, la ora 12:00, va avea loc întrunirea care se va transforma şi într-o consfătuire pe tema problemelor pe care le întâmpină cluburile din Liga 2. Deocamdată nicio echipă din cele 21 (n.r.


– echipe care au dreptul legal de a evolua în Liga 2, fiindcă au fost şi alte trei cereri trimise de cluburi care au retrogradat în Liga 3) nu a făcut vreun pas înapoi. Mai e situaţia Rapidului, ce se întâmplă, dacă pleacă sau nu Poli în Liga 1. Toate au dus la amânarea campionatului cu o săptămână şi restul subiectelor se discută luni, atunci când va avea loc şi ţintarul. Poate în ceasul al 12-lea cluburile cu probleme îşi vor da seama că nu e bine să meargă la două capete şi, în situaţia în care constată că nu sunt organizaţi pentru liga a doua, să opteze pentru Liga 3, mai având o lună pentru organizare. Totodată, trebuie luat act exact şi câte locuri sunt vacante, unul sau două, în funcţie de Timişoara”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraş Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv al FRF.

„Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 22 iulie 2016 amână pentru o săptămână (începând de luni, 25.07.2016) aprobarea componenţei nominale a Ligii a 2-a şi implicit tragerea la sorţi a jocurilor Ligii a 2-a. Amână debutul campionatului Ligii a 2-a, ediţia 2016 -2017, cu o săptămână. Acordă termen pentru depunerea cererii de înscriere până miercuri, 27.07.2016, cluburilor cu drept de participare în Liga a 2-a care doresc să se înscrie în Liga a 3-a, respectivele cluburi urmând a fi admise în Liga a 3-a doar în limita locurilor disponibile pentru un sistem competiţional cu 5 serii a câte 16 echipe. În situaţia în care vor fi formulate mai multe cereri decât locurile disponibile, criteriul de departajare va fi locul ocupat în clasamentul Ligii a 2-a în sezonul anterior”, a sunat şi comunicatul FRF în privinţa situaţiei cluburilor din Liga 2.

După mai bine de patru ore de dezbateri în cadrul Comitetului Executiv al FRF, s-a decis ca soarta Rapidului, dacă va continua sau nu în Liga 1, se va decide luni, atunci când se va întruni Comisia de Disciplină şi Etică. Tot atunci va afla şi ACS Poli Timişoara dacă va fi reprimită în prima ligă sau va juca în Liga 2, însă decizia în cazul Rapidului va putea fi contestată.

Orașul Timișoara va avea cu siguranță o echipă în următorul sezon al Ligii 2, ASU Politehnica. În funcție de decizia FRF în privința Rapidului, ACS Poli ar putea de asemenea juca în eșalonul secund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.