Insula Ostrov, locul exotic din Banat în care turiștii se întâlnesc cu...

Insula Ostrov, locul exotic din Banat în care turiștii se întâlnesc cu cai sălbatici și se simt ca-n Delta Dunării. Ce pot admira FOTO

1
DISTRIBUIȚI
insula ostrov
Insula Ostrov din Clisura Dunării.

Timișorenii care nu au timp să ajungă în Delta Dunării pentru a admira frumusețile din această zonă sunt așteptați în județul Caraș-Severin. În Clisura Dunării se găsește o insulă care pare un colț de rai, o oază de sănătate cu natură sălbatică. Oamenii pot ajunge aici doar cu barca, pe Dunăre, astfel că și numărul vizitatorilor este redus. Totuși, turiștii care aleg să viziteze insula Ostrov vor avea parte de o mare surpriză. Asta pentru că se pot întâlni chiar și cu o colonie de cai sălbatici și pot admira peste 70 de specii de păsări.

20160610_131403

Insula Ostrov se află în apele Dunării, în apropiere de orașul Moldova Nouă și reprezintă un punct de atracție deosebit, o adevărată oază pentru o diversitate de specii de păsări aflate în timpul migrațiilor sezonale sau pentru cuibărit. Printre acestea se numără barza neagră sau albă, rața fluierătoare, cormoranul, pescărușul albastru, egrete, stârci, lebede sau cufundari.

Recent, pe insula Ostrov a fost amenajată și o potecă tematică intitulată „Traseul Pe urmele lui Attila”, care are o lungime de șase kilometri. Potrivit legendelor, mormântul legendarului conducător al hunilor, Attila, s-ar afla pe insula Ostrov, movila formată de pământul pus peste mormânt fiind vizibilă de la mare distanță.

20160610_132417

Din păcate, pe insula Ostrov există și o problemă gravă, veche de ani de zile.


Și anume, insula este poluată cu praf de steril de la iazul de decantare al minei de cupru Moldomin. Autoritățile locale au făcut mai multe adrese în speranța că se va găsi o soluție astfel încât insula să nu mai fie poluată.

1 COMENTARIU

  1. mai exista o problema cu ostrovul Moldova Veche si anume Retrocedarile care s au facut partial si preferential dupa culoare politica si de regula inainte de alegeri si asta dupa regula picaturii cite un pic cite un pic

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.