JazzStories de Adriana Cârcu se lansează cu concert de neuitat la Timişoara

JazzStories de Adriana Cârcu se lansează cu concert de neuitat la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Adriana Cârcu lansează cartea JazzStories la Timişoara
Adriana Cârcu lansează cartea JazzStories la Timişoara

Amatorii de jazz sunt invitaţi cu mic cu mare la un eveniment deosebit, vineri, 29 iulie, care va marca lansarea volumului «JazzStories» semnat de Adriana Cârcu, publicat de editura Brumar în ediție română și engleză, care însumează interviuri, cronici, eseuri și jazz poetry apărute în marea lor majoritate în limba engleză pe site-ul de specialitate All About Jazz.

Cartea inserează peste 150 de fotografii semnate de Richard Wayne, Mircea Albuțiu și Dragoslav Nedici. „Volumul «JazzStories» evidenţiază, o dată în plus, aptitudinea Adrianei Cârcu de a detecta şi valoriza însuşirile conviviale ale semenilor ei, catalizate prin mirificul fenomen numit jazz.


El relevă cât de intim se întrepătrunde spiritul muzicii de jazz cu semnificaţiile marcante ale vieţilor noastre (…) Sentimentul de comuniune interumană transpare cu pregnanţă din paginile volumului. Precum într-o piesă muzicală, în care tema iniţială e urmată de variaţiuni, dar şi de reluarea ei ca leitmotiv, autoarea invocă «spiritul Gărânei», satul din Banatul Montan unde Marius Giura şi acoliţii săi au reuşit să creeze o metaforă a împlinirii comunitare prin jazz.”, spune Virgil Mihaiu în prefața acestui volum.

„Prieteni timişoreni, nu ne-am văzut de un an. Vreau să vă invit vineri, la ora 21, la o terasă de pe Bega – îi zice La Căpiţe -, sa sărbătorim împreună lansarea volumului JazzStories. Vor vorbi despre el Petru Ilieşu şi Victor Andrieş, doi oameni care – alături de criticul Virgil Mihaiu căruia îi mulţumesc aici pentru prefaţa măgulitoare -, întrunesc înţelegerea cu simţirea muzicală în acea aleasă măsură, născatoare de afinităţi. În a doua parte a serii, trei prieteni muzicieni, Cătălin Milea, Dan Mitrofan şi Arthur Balogh, veniţi din trei zări – Amsterdam, Bucureşti şi Stuttgart -, se vor reîntâlni la Timişoara sub egida Romanian Jazz Collective, pentru un concert care va va face să trăţti pe viu cronicile dedicate fiecăruia în volum“, spune autoarea acestei cărţi.

adrianacarcu2

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.