Lupte între cavaleri ca-n vremurile de demult în Bastionul Terezia din Timișoara....

Lupte între cavaleri ca-n vremurile de demult în Bastionul Terezia din Timișoara. Cum a fost la confruntarea între secole GALERIE FOTO

2
DISTRIBUIȚI
<


p>razboinicii corbi 2

Super spectacol, în această seară, la Bastionul Terezia. Sute de timișoreni care au rămas în oraș s-au adunat în curtea interioară a bastionului pentru a asista la spectacolul de punere în scenă de lupte medievale și muzică veche Frăția Corbilor – Ziua turnirului, organizat de Muzeul Banatului și Consiliul Județean Timiș.

Momentul de reconstituire istorico-militară a fost realizat de trupa Peregrinii, menestrelii hoinari și grupul Hrafnabroethr. Războinicii înarmați cu săbii de luptă și protejați de armuri și coifuri au susținut reprezentații care au inclus prezentarea armelor și caracteristicile echipamentului militar, exerciții demonstrative de luptă unu contra unu și ciocniri de grup, antrenament cu zid de scuturi și organizare de luptă cu formații de război. Fiecare moment al spectacolului care a durat aproape o oră a fost savurat cu sufletul la gură de oamenii care au venit însoțiți de copii.

Show-ul a fost unul interactiv, astfel că la reprezentația cu zidul de scuturi trei bărbați din public au luptat cu actorii. Vechii războinici au rezistat la primul asalt, dar la ultimul atacatorii din secolul 21 au reușit să disloce zidul de scuturi. Reprizele de luptă au alternat cu momente de muzică autentică preluată din codice vechi, medievale – Libre Vermell sau Codex Buranus, dar și cântece ostășești din Europa centrală și de est – Marele Ducat al Lituaniei, Regatul Maghiar sau Rusia Kieveană- însoțite de dansuri războinice.Fiecare moment al spectacolului a fost prezentat de Edwin Marc, de la grupul Hrafnabroethr. Organizatorii au anunțat că Muzeul Banatului va organiza și alte spectacole în luna septembrie.

2 COMENTARII

  1. In primul rand nu suntem ”CAVALERI’,iar in al doilea rand sa-mi explice cum vine asta ” înarmați cu săbii de luptă” ,puteam sa ma inarmez si cu o sabie de minerit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.