Nicolae Robu, pledoarie ÎMPOTRIVA demisiei promise de Dan Popa de la conducerea...

Nicolae Robu, pledoarie ÎMPOTRIVA demisiei promise de Dan Popa de la conducerea PNL Timiș, după rezultatele de la alegerile locale. Ce argumente are

0
DISTRIBUIȚI
nicolae robu si dan popa asteapta rezultate alegeri 2016 (2)
Nicolae Robu și Dan Popa. Foto: Adrian Pîclișan (arhivă)

Modelul lansat de preşedintele României, Traian Băsescu, „demisionez azi, mă răzgândesc mâine” ar putea fi aplicat şi la Timişoara, unde Dan Popa ar putea să rămână copreşedinte al PNL Timiş, în ciuda faptului că a promis că dacă PNL nu va câştiga preşedinţia CJ Timiş va demisiona.

Mai bine de o lună de zile s-a scurs de la alegerile locale din vara acestui an. Înfrângerea suferită de PNL din partea PSD a făcut ca marii lideri ai liberalilor din Timiş să aibă o gamă variată de reacţii.


Candidatul PNL la şefia CJT, Alin Popoviciu a negociat pentru şefia CJT până în ultima clipă, fără a putea accepta însă eşecul. Astfel, în dimineaţa ultimei şedinţe de constituire a plenului Popoviciu a demisionat de pe lista CJT, fără a se prezenta la plen.

Imediat după alegerile locale Dan Popa declara pentru PRESSALERT.ro că îşi menţine promisiunea. “Nu am niciun comentariu, bineînțeles că îmi voi respecta promisiunea. Mi-o mențin. Şi din situațiile noastre PSD este în fața noastră în clasamentul pe județ, având mai multe voturi. Așteptăm să vedem numărătoarea finală. O să demisionez, așa cum am promis. Deocamdată merg acasă să dorm, că nu am dormit de n ore, și apoi îmi voi da și demisia, că nu folosește nimănui să demisionez eu acum, dimineața”, spunea Popa.

Momentan acesta ocupă în continuare funcţia de copreşedinte al PNL Timiş, fiind plecat în concediu de odihnă. Colegul său de la conducerea filialei de Timiş, Nicolae Robu, este de părere că în partid totul merge bine şi că presa nu ar trebui să insiste pentru respectarea promisiunii date de Dan Popa.

„Nici vorbă, pentru ce să demisioneze? Tocmai, dacă am spus categoric că a muncit şi a făcut tot ce avea el de făcut din postura de copreşedinte, de ce să dea satisfacţie unora sau altora? Noi lucrăm foarte bine bicefal. Să demisioneze cei care se ceartă între ei şi care vin cu interese personale sau ale partidului. Că și un partid ar trebui să aibă interese publice în acord cu interesele cetățenilor, nu pentru el”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.