OPERAȚIUNE DIICOT Polițist, intermediarul unei rețele care falsifica documente de identitate românești...

OPERAȚIUNE DIICOT Polițist, intermediarul unei rețele care falsifica documente de identitate românești pentru străini. Vezi care erau prețurile UPDATE 3 Cine a fost reținut

4
DISTRIBUIȚI
13871676_10210101422669693_501014364_n
Polițistul suspect, escortat de DGA către biroul său din Secția 2, care urmează să fie percheziționat / Foto: Adrian Pîclișan

Operațiune în forță astăzi a DIICOT Timișoara, împreună cu Poliția de Frontieră și Direcția Generală Anticorupție, pentru anihilarea unei rețele specializate în falsificarea de documente de identitate românești. În urma investigațiilor a reieșit că în Timișoara acționează o rețea care oferea cărți de identitate, permise de conducere și pașapoarte românești celor care aveau nevoie de ele. Prețul unui buletin era de 200 de euro, al unui permis 250 de euro iar un pașaport costa 600 euro.

Documentele erau falsificate într-o casă din Săcălaz. Unul dintre intermediarii grupării era un agent de la Secția 2, acesta era cel care găsea clienți, dar și cel care verifica informații în bazele de date ale Poliției Române astfel încât documentele falsificate să poată să treacă drept veritabile la controale ulterioare. Conform primelor informații actele false erau destinate migranților care vroiau să ajungă fără probleme în vestul Europei. În urmă cu puțin timp polițiștii de frontieră și cei de la DGA au descins în mai multe locații ale suspecților. Unul dintre locurile percheziționate e Secția 2 Poliție. Suspecții urmează să fie duși pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Membrii grupări din România au plasat pe piață și dolari falsificați, banii fiind aduși de la o grupare care acționează în Serbia.


Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, împreună cu ofiţeri D.G.A. şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timişoara, efectuează un număr de 8 percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judeţului Timiş.  Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Jandarmeriei Române. 15 persoane vor fi duse la audieri, urmând să fie cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de falsificare de monede şi punere în circulaţie de valori falsificate, precum şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

UPDATE 2 În timpul percheziției la cel care este suspectat că falsifica documentele, anchetatorii au găsit mai multe folii și alte materiale despre care există indicii că erau folosite pentru contrafaceri. De asemenea, au fost ridicate mai multe calculatoare. La finalizarea percheziției, suspectul va fi dus la audieri.

UPDATE 2 În urma audierilor care s-au prelungit până noaptea târziu, procurorul de caz a decis reținerea a trei dintre cei audiați – agentul Ilin Deagan, Ștefan Bausche, acuzat că se ocupa de falsuri și Claudiu Suici, acuzat că a plasat bani falși pe piață.

 

4 COMENTARII

  1. Cum il cheama pe politist? Dintr-o data a dat in voi sfiala cand vine vorba de infractiumi grave? Doar cand auziti de vreo spaga de 10 sau 15 lei ii faceti pe politisti ,,spagarul x” spagarul y”. Acum? Ciocu mic? E putina teama domnu presar?

  2. Corect. Am vrea sa stim cune sunt toti membri gruparii. Doar politistul facea si desfacea? Ceilalti cine sunt? Sau daca nu sunt politisti nu prezinta interes pentru public?

  3. Observam ca , constant DGA ia lunar cate doi trei politisti ,iar noi opinia publica ne intrebam „Managementul” Politiei Judetului si Municipala ce masuri iau ,consideram ca si acestia ar trebui sa plece sunt depasiti ALO BUCURESTI – MAI – IGPR trezitiva si vedeti ce se intampla compromiteti autoritatea institutiei prin activitatea d-voastra pasiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.