Prima seară de Jazz TM, ca în România: cu muzică de excepţie,...

Prima seară de Jazz TM, ca în România: cu muzică de excepţie, dar sub asediul ţânţarilor FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-346136256">
jazz tm 2016 ziua 1 jacob collier (3)
Jacob Collier la Jazz TM. Foto: Adrian Pîclișan

Prima seară a celei de-a patra ediţii a Jazz TM a debutat dreptul, în Timişoara. Vremea a ţinut cu organizatorii, astfel că mii de timişoreni au ieşit în Piaţa Victoriei pentru a se bucura de muzica bună.

Dacă unii au ales să savureze recitalurile susţinute de artişti la terase, alţii au stat pe scaunele amplasate de organizatori în faţa scenei sau chiar în picioare. Din public nu a lipsit, la fel ca în fiecare an, primarul Nicolae Robu, cel care a avut ideea înfiinţării acestui festival de jazz. Îmbrăcat la costum şi însoţit de viceprimarul Dan Diaconu şi de soţia acestuia, primarul a savurat spectacolul din primul rând, ca de obicei. Practic, la Jazz TM au venit aprope toţi apropiaţii primarului Robu. Consilierul local Robert Kristof a admirat prestaţiile artiştilor din primul rând, în vreme ce fosta consilieră a primarului, Sanda Greblă, a urmărit show-ul din rândul al doilea. În plus, seara a mai bifat o premieră: prezenţa Paulei Cojocari, fiica celebrului secretar al Primăriei Timişoara, care a stat la doar câteva scaune dinstanţă de primarul Nicolae Robu. Celebra notăriţă a venit la concerte însoţită de o prietenă.

Pe scenă au urcat de la ora 20.00 Peter Sarosi Quintet, de la ora 21.00 Jacob Collier şi de la ora 22.30 Take 6 și, pe scurt, prestaţiile artiştilor contractaţi de primărie au fost, la fel ca în fiecare an, spectaculoase. Collier, un artist în vârstă de doar 22 de ani, a fost remarcatul serii. Cel numit de presa engleză un „mesia al jazz-ului” a fost un om-orchestră în adevăratul sens al expresiei și i-a impresionat pe timișoreni cu talentul său de a cânta la multiple instrumente.

Dincolo de prestația de excepție a artiştilor prezenţi la eveniment, seara nu a fost însă una chiar perfectă. Dacă graţie muzicii mulţi spectatori au avut chef de dans, cei mai mulţi însă, au vrut sau nu, au fost nevoiţi să se… scarpine. Asta pentru că în ciuda operaţiunilor de dezinsecţie anunţate de PMT, centrul era împânzit ce ţânţari care au muşcat participanţii chiar şi prin haine. Alte nemulţumiri ale spectatorilor au fost legate de preţurile practicate de comercianţi. Mai exact, pentru că un pahar de bere de 400 ml costa nu mai puţin de opt lei, mulţi din spectatori şi-au făcut aprovizionarea de la magazinele din centrul oraşului.

Dacă în prima zi spectacolul a fost doar pe scena mare, din Piața Operei, sâmbătă și duminică în centrul timișoarei va fi muzică pe trei scene. Detalii legate de programul Jazz TM puteţi afla aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.