Primarul Timișoarei, îngrijorat de scandalul cu iz penal al terasei ilegale de...

Primarul Timișoarei, îngrijorat de scandalul cu iz penal al terasei ilegale de la Muzeul Satului. Vezi ce explicații are până acum

0
DISTRIBUIȚI

1 mai la muzeul satului

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a dispus, printr-o notă internă, verificarea modului în care s-a dat autorizaţia de construcţie pentru terasa ilegală de la Muzeul Satului. Miercuri, preşedintele CJ Timiş, Sorin Grindeanu, a anunţat că a făcut plângere penală împotriva companiei care a amenajat terasa care funcţionează fără acte.

„Am cerut să mi se arate şi mie de fapt ce acuză domnul Grindeanu şi vă spun sincer m-am îngrijorat când am văzut ce afirmă domnul Grindenau considerând că dacă e aşa, într-adevăr în primărie cineva a greşit, una sau mai multe persoane au greşit.


Am generat imediat o notă internă în care am cerut ca până astăzi să mi se prezinte o informare ce se întâmplă acolo şi am mai menţionat acolo şi că în cazul în care ceva nu e în regulă cu autorizaţia să se declanşeze imediat procedura de anulare a ei şi evident să fie făcuţi cunoscuţi cei ce se fac responsabili de ajungerea într-o asemenea situaţie. Informarea o am aici, lucrurile sunt puţin mai complicate. E o poveste veche din 2009 şi eu am avut o discuţie cu reprezentanţii Direcţiei de Urbanism şi cu doamna Simona Drăgoi. Le-am cerut să meargă pe teren şi să vadă despre ce este vorba. Foarte pe scurt, în esenţă se spune că s-a creat o asociere în participaţiune între Muzeul Satului şi acea societate comercială că Muzeul Satului deţine în administrare terenul respectiv, că avea dreptul să fie în parteneriat. S-a cerut anul trecut emiterea unei autorizaţii de construcţie provizorie. S-a funcţionat ilegal din 2009, apoi în 2015 s-a cerut autorizaţie, care a fost şi emisă pentru că nu ar fi nimic ilegal în construirea acelui obiectiv, conform documentaţiei depuse la primărie. E vorba de construcţie de lemn care se încadrează la categoria construcţie provizorie. Autorizaţia fost cerută de unul dintre parteneri, anume de societatea comercială, iar la emitere apare Muzeul Satului. Când am întrebat de ce ni s-a spus că printr-o eroare materială plecată de la faptul că cei doi parteneri erau asociaţi şi Muzeul Satului avea terenul în administrare”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul a admis că şi pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie solicitantul a minţit cu privire la modul în care arată construcţia, asta pentru că în 2009 s-a dorit ridicarea unui chioşc temporar şi în anii următori acolo s-a amenajat un restaurant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.