Primul plen al noului Consiliu Local Timișoara, ca la grădinţă: aleşii s-au...

Primul plen al noului Consiliu Local Timișoara, ca la grădinţă: aleşii s-au certat la împărţirea pe comisii. Cine a fost trimis forţat la „împărţit salamul”

0
DISTRIBUIȚI
consiliul local timisoara juramant (29)
Împărțirea pe comisii nu a fost lipsită de discuții. Foto: Adrian Pîclișan

Primul plen al Consiliului Local Timişoara a fost cea mai bună dovadă că deşi aleşii se schimbă odată la patru ani, năravurile acestora rămân la fel. Mai exact, cu toate că după alegerile din 5 iunie în CL Timişoara au fost aleşi oameni noi, certurile şi plenurile cu iz de circ par să fie o tradiţie greu de uitat.

Împărţirea aleşilor pe comisii a fost primul subiect de harţă în noua legislatură. Astfel, pentru că prea mulţi consilieri au optat pentru Comisia V de cultură, știință, învățământ, sănătate, sport și culte, alegerea membrilor a fost supusă la vot. Merită spus că, aflat la primul său mandat de consilier local, regizorul Ion Ardeal Ieremia, de la PSD, a obţinut cele mai multe voturi pentru a fi ales în comisie. Dacă PMP-ista Raluca Popescu a renunţat la opţiunea pentru Comisia V, Ilare Bordeaşu de la ALDE, profesor „de când se ştie”, a primit doar zece voturi, fiind astfel respins.


Soluţia salvatoare a venit din partea secretarului Ioan Cojocari, care, în spirit de glumă l-a sfătuit pe Bordeaşu să accpte locul în Comisia I, cea de buget, pe motiv că aici „se împarte salamul”. Deşi mare parte din consilieri în frunte cu primarul Robu au izbucnit în râs, Bordeaşu a acuzat pe un ton serios că nu este normal ca el, fiind un om de ştiinţă, să nu fie membru al Comisiei V. Chiar dacă a votat împotrivă, Bordeaşu va merge la Comisia I.

Urmare a opţiuni aleşilor, dar şi a modificărilor, consilierii locali vor activa în comisii după ordinea stabilită. Din Comisia I pentru Studii, prognoze, economie, buget şi finanţe fac parte Ilare Bordeaşu (ALDE), Gabriela Popovici (PSD), Petronela Csokany (UDMR) şi liberalii Radu Dimeca şi Ciprian Mihok.

Comisia II pentru dezvoltare urbanistică, patrimoniu şi amenajarea teritoriului este compusă din liberalii Lucian Căldăraru, Ştefan Sandu şi Robert Kristof. Colegi cu aceştia mai sunt şi pesediştii Ioan Szatmari şi Dan Idolu.

Din comisia III pentru administrarea domeniului public și privat, comerț, regii autonome şi societăți comerciale fac parte independentul Adrian Orza, Alfred Simonis de la PSD şi liberalii Daniela Mariş, Adrian Lulciuc şi Lorenzo Barabaş, toţi novici în postura de consilier local.

Comisia IV pentru administrație locală ordine publică, drepturile omului și probleme ale minorităților este compusă din pemepiştii Raluca Popescu şi Marius Dugulescu şi din pesediştii Lucian Taropa, Sorin Ionescu şi Luminiţa Ţundrea.

Cea mai „dorită” comisie, comisia V de cultură, știință, învățământ, sănătate, sport și culte, este formată din liberalii Adelina Târziu, Simion Moşiu şi Grigore Grigoroiu şi din pesedişti Ioan Mateescu şi Ion Ardeal Ieremia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.