Proiectul artistic Circuit a poposit şi în Timişoara. Vezi până când se...

Proiectul artistic Circuit a poposit şi în Timişoara. Vezi până când se poate vizita expoziţia FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1719988759">
Expoziţia poate fi vizitată până în 28 iulie la Ambasada
Expoziţia poate fi vizitată până în 28 iulie la Ambasada

Circuit este un proiect artistic colaborativ cu caracter sincretic care oferă o rampă de lansare şi totodată o provocare unică unui grup de 19 tineri artişti (17 studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte din București și 2 scriitori debutanți), selectaţi în urma unei competiţii.

De-a lungul a trei luni, într-un proces creativ puternic interactiv desfășurat în mai multe etape, aceștia construiesc de la zero o lume complexă, care îşi spune povestea folosindu-se de mai multe limbaje artistice. Universul creat se concretizează la final într-o expoziţie site-specific aparte – un spațiu-experiență – vernisată iniţial în capitală şi itinerată apoi în alte 4 oraşe principale ale ţării – Braşov, Sibiu, Cluj-Napoca, şi Timişoara.

Firul circuitului este iniţiat de 8 designeri vestimentari care împreună trasează o primă direcţie a poveştii, primele elemente ale universului artistic generat de proiect: 8 personaje care populează acest spațiu-experiență.  Mai departe, cei 2 scriitori leagă, prin textul pe care îl compun, aceste 8 personaje în poveste. Scriitura este transpusă apoi într-o formă de prezentare potrivită spațiului de expoziție gândit. Ulterior, echipa de 5 graphic designeri ai proiectului își aduce aportul, completând spațiul cu lucrări de grafică. Circuitul se închide cu un ultim grup de 4 artişti, care, pornind de la toate materialele realizate până în acest punct de artiştii colegi, întregesc universul creat în cadrul circuitului și ambianța acestuia prin instalații-cadru.

Vernisajul expoziţiei Circuit de la Timişoara, a avut loc joi seara, la Ambasada şi a cuprins un moment de percuţie organizat de Ursu, care a adus la faţa locului un sunet stelar de hang.

Expoziţia poate fi vizitată la Ambasada, până în 28 iulie, între orele 14.00 şi 22.00, iar intrarea este gratuită.

Foto: Andrei Gîndac

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.