PSD acuză că mutarea Coloanei Fidelității din Cimitirul Eroilor nu se mai...

PSD acuză că mutarea Coloanei Fidelității din Cimitirul Eroilor nu se mai face din cauza alianței PNL – UDMR în CL Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

coloana fidelitatii timisoara expres

Mutarea Coloanei Fidelităţii din Cimitirul Eroilor în Piaţa Nicolae Bălcescu din Timişoara a fost unul din proiectele primarului Nicolae Robu, care, acum câţiva ani, stârnea mari controverse în oraş.

Dorinţa edilului a întâmpinat o fermă opoziţie chiar din partea partidului cu care, acum, Robu face alianţă în CL Timiş. Amintim că PNL şi UDMR au semnat un protocol de colaborare prin care au constituit o majoritate de 14 consilieri în CL Timişoara, iar UDMR a primit şi un post de viceprimar pentru Imre Farkas.


În ceea ce priveşte proiectul de mutare a Coloanei Fidelităţii, acesta a rămas în coadă de peşte după ce, spune Robu, nu a primit toate avizele de la Bucureşti.

„Vreau să îi cer public domnului primar Robu să ne spună dacă mai dorește mutarea acelei Coloane a Fidelității din cimitir în Piața Bălcescu. Știm cu toții că acum UDMR conduce Timișoara alături de Nicolae Robu, având, în baza protocolului semnat, chiar și un viceprimar. Stim cu toții ce opoziție au făcut cei de la UDMR privind mutarea Coloanei Fidelității, inclusiv la Ministerul Culturii. Mă interesează dacă protocolul de colaborare dintre PNL și UDMR prevede că această mutare să nu se realizeze, așa cum am eu informații. Dacă este adevărat, aș vrea să știu ce alte lucruri a mai cerut UDMR. Iar dacă nu, aș vrea să ne spună domnul primar în cât timp se poate realiza această mutare și să o facă vehement”, a spus pesedistul Alfred Simonis.

Şeful UDMR Timiș, Ferenc Halasz, a amenințat inclusiv cu proteste dacă mutarea monumentului nu este stopată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.