REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016: Elevii din Timiș află, astăzi, ce note au...

REZULTATE EVALUAREA NAȚIONALĂ 2016: Elevii din Timiș află, astăzi, ce note au obținut UPDATE 3 Câți elevi au luat notă de trecere

0
DISTRIBUIȚI
evaluare nationala
Copiii așteaptă cu nerăbdare rezultatele. Foto: Arhivă

Emoții mari pentru mii de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Timiș, dar și pentru părinții acestora. Astăzi, până în ora 16.00, vor fi afișate primele rezultate obținute de candidații care au susținut examenul de Evaluare Națională în acest an. Aproximativ 4.500 de elevi din județul nostru așteaptă publicarea rezultatelor. Candidații au susținut examenul în 47 de centre de examen. Luni, la proba scrisă la Limba Română, un elev a fost eliminat din sala de examen după ce i-a sunat telefonul, astfel că s-a ales cu nota 1 la această disciplină. Iar miercuri, din cauza inundațiilor, 24 de elevi din două localități din Timiș au rămas blocați în sate, astfel că au fost nevoiți să susțină proba în data de 30 iunie.

Când se depun contestațiile

Rezultatele vor fi afișate pe site-ul Ministerului Educației, la avizierele școlilor, dar și pe site-ul Inspectoratului Școlar Timiș.


Astăzi, după publicarea notelor obținute de candidați la Evaluarea Națională, se vor putea depune și contestațiile, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Rămâneți pe PRESSALERT.ro pentru a afla ce note au obținut elevii din județul Timiș la Evaluarea Națională 2016!

UPDATE Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, rezultatele la Evaluarea Națională 2016 vor fi afișate după ora 14.00 în centrele de examinare, dar și pe site-ul Ministerului Educației, evaluare.edu.ro.

UPDATE 2 Rezultatele au fost afișate pe site-ul ministerului și pot fi consultate AICI. Patru elevi din județul Timiș au luat nota 10 la ambele probe.

UPDATE 3 71,66% dintre elevii din Timis au promovat Evaluarea Națională. În vreme ce patru din cei 4.500 de elevi care au susținut probe de evaluare au luat note de 10, mai puțin de 30% din elevi au obținut note sub 5. Trebuie spus căcă rezultatele oferite de ISJ sunt preliminarii, fiind cele de dinainte de depunerea contestațiilor. Față de 2015 numărul elevilor care au promovat a scăzut cu 3%.

În Timiș, procentul de promovare la Limba Română este de 80,68 %, la Matematică – 66,29 %, iar la Limba Maternă – 94,92 %.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.