Sasca Montană, colțul de rai din Banat în care turiștii nu au...

Sasca Montană, colțul de rai din Banat în care turiștii nu au cum să se plictisească chiar dacă vremea le strică planurile de plimbare în natură. Iată TOP 10 obiective de admirat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

pensiunea_vechea_moara_exterior_1M

Turiștii care ajung în județul Caraș-Severin, în zona Sasca Montană, dar vremea rea le strică planul de plimbare și drumeții, nu au cum să se plictisească. Asta pentru că în acest colț de rai al cărui aer ne vindecă de stres și depresie, dar și în apropierea lui, se găsesc o mulțime de atracții turistice spectaculoase.

Recent, medicul Ioan Sporea, șeful Clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul Județean Timișoara, care se numără printre persoanele care s-au decis să se implice în promovarea zonei Sasca Montană, a realizat un top 10 al celor mai frumoase obiective ce pot fi admirate în caz de vreme nefavorabilă.

1. Muzeul de etnografie Victor Tăutu se află chiar în mijlocul comunei Sasca Montană, vizavi de fostul hambar de piatră. Muzeul este amenajat într-o casă veche și are două camere și o bucătărie, parcă desprinse de prin anul 1990.

descărcare

2. Mănăstirea Nera se află la aproximativ doi kilometri de comuna Sasca Montană, în aval de Nera, și este cea mai mare mănăstire de maici din Banat – 85. Interesant este faptul că aici se găsește și un magazin de produse naturiste preparate de maici.

3.


Biserica catolică Sasca Montană, construită în anul 1.755, și Biserica ortodoxă, ridicată în anul 1.877.

4. Orașul Oravița este situat la 27 de kilometri de Sasca Montană. Aici turiștii pot admira: Teatrul Imperial (teatrul Mihai Eminescu), construit în stil baroc vienez și terminat în anul 1.817. În acest oraș se desfășoară în perioada 1 – 15 august Festivalul Oravița muzicală, cu participare internațională; Farmacia Knoblau – cea mai veche farmacie montaniardă din România, atestată la 1.796; Muzeul Monetăriei; biserica catolică; biserica ortodoxă.

semeringul banatean

5. Călătoria cu trenul Oravița-Anina se poate realiza pe un traseu minunat, denumit „Semeringul Bănățean”, cu tuneluri și viaducte spectaculoase. Plecarea cu trenul din Oravița se face în jurul orei 14.20.

6. Ștrandul termal Oravița are bazine descoperite, dar și unul acoperit. Se află la aproximativ trei kilometri după Oravița, pe drumul spre Timișoara.

cascada_bigar1

7. Cascada Bigăr, desemnată cea mai spectaculoasă cădere de apă din lume, este situată la aproximativ 35 de kilometri de Oravița, pe drumul spre Bozovici. Cascada poate fi admirată chiar și din mașină, pentru că se află lângă drum.

8. Rezervația Morilor de apă de la Rudăria, comuna Eftimie Murgu. De-a lungul unui drum asfaltat, există peste zece mori vechi de lemn, cu roți acționate de apă, care pot fi văzute din mașină. Unele mori de apă funcționează și în prezent.

9. Mănăstirea Călugăra este situată la aproximativ 25 de kilometri de Sasca Montană. În perimetrul mănăstirii de călugări trece o cascadă spectaculoasă.

10. Localitățile Biserica Albă și Vârșeț din Serbia. Frontiera româno-sârbă se află la aproximativ 25 de kilometri de Sasca Montană, în direcția Moldova Nouă. Mulți locuitori ai acestor două localități vorbesc românește. Vârșețul este situat la aproximativ 35 de kilometri de frontieră și este un frumos orășel ce merită vizitat

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.