Societatea civilă a învins: Podul Decebal îşi păstrează denumirea. Vezi cum se...

Societatea civilă a învins: Podul Decebal îşi păstrează denumirea. Vezi cum se vor modifica numele străzilor din jurul lui

0
DISTRIBUIȚI

protest podul decebal (2)

Victorie importantă a societăţii civile din Timişoara: edilul-şef Nicolae Robu a promis că urmare a protestului din stradă şi a adreselor ajunse în plenul Consiliului Local Timişoara, Podul Decebal îşi va păstra denumirea.

Proiectul care prevedea schimbări ale numelor mai multor străzi şi poduri din Timişoara a fost adoptat de fostul consiliu local. Conform spuselor primarului Nicolae Robu intenţiile au fost bune: de a da un sens denumirilor de străzi din Timişoara şi de a elimina situaţiile în care o stradă cu un nume este situată în partea diametral opusă a oraşului faţă de un pod omonim, spre exemplu.


În graba lor de a îndrepta o situaţie care creea confuzie, mai marii primăriei au uitat însă un lucru: faptul că istoria unui oraş trebuie preţuită. Greşeala a fost taxată de revoluţionarii din Timişoara, care însoţiţi de alţi membri ai societăţii civile au ieşit în stradă pentru a aminti că pe Podul Decebal oamenii au murit în 1989 pentru libertate. Primarul Robu a fost, spre deosebire de alte dăţi, receptiv la solicitările protestarilor. Practic, proiectul votat recent va fi amendat la următorul plen al Consiliului Local Timişoara.

„Podul Decebal se va numi în continuare Podul Decebal, dar vom face o ajustare a denumirii străzilor din vecinătatea Pieţei Traian astfel încât să fie clar pentru cetăţeni unde este un pod cu un anumit nume, prin relaţionare cu străzile din jurul podurilor. (…) Podul Traian va fi în apropierea Pieţei Traian. În intenţia iniţială a fost să fie Podul Decebal, dar nu e bine. Lăsăm Podul Decebal cu numele Decebal şi bulevardul care trece pe va fi redenumit Bulevardul Decebal şi vom avea o stradă importantă cu numele 3 August (…) şi podul de la Badea Cârţan se va numi Podul Traian. Nu va mai exista un pod numit Podul Dacilor, va fi podul Decebal. Si trebuie să găsim o stradă importantă care să primească numele de Burebista pentru că este o mare personalitate a Antichităţii”, a declarat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.