EXCLUSIV Polițiștii de frontieră FURAU șpaga lăsată vameșilor din Moravița. Vezi pentru...

EXCLUSIV Polițiștii de frontieră FURAU șpaga lăsată vameșilor din Moravița. Vezi pentru ce sumă un agent a acționat ca ultimul borfaș

2
DISTRIBUIȚI

descinderi moravita vamesi retinuti audieri (3)

Scene incredibile s-au petrecut în vama Moravița în perioada în care investigatoarea DGA care a fost infiltrată de DIICOT a adunat probe despre modul în care se lua șpagă. Pe lângă faptul că se suspectau între ei că încearcă să-și oprească mai mult din șpaga încasată decât era convenit, polițiștii de frontieră făceau orice ca să mai facă un ban în plus. Investigatorul a surprins, în noaptea de 8/9 martie 2015, cum un agent efectiv a furat șpaga lăsată pentru un vameș.

În noaptea respectivă, investigatoarea a stat mai mult pe sensul de ieșire din țară împreună cu agentul Sorinel Drăguț.


Pentru că era traficul redus, vameșul de serviciu, Dan Lazăr, a părăsit toneta și s-a dus într-un birou să se culce, în jurul orei patru. După vreo jumătate de oră, la control s-a prezentat o mașină înmatriculată în Dâmbovița în care erau un bărbat și o femeie. După ce le-a controlat actele și a vorbit cu ei, Drăguț le-a dat drumul să plece spre Serbia. ”Investigatorul a observat că mașina a oprit însă din nou în dreptul tonetei vămii, șoferul a coborât, a intrat în toneta vameșilor, după care a ieșit și a plecat cu mașina în Serbia. În aceste condiții, Drăguț Sorinel i-a cerut investigatorului să meargă împreună să vadă dacă șoferul lăsase ceva în toneta vameșilor. Intrând în tonetă, aceștia au văzut o bancnotă de 5 euro pusă sub mouse-ul computerului. Drăguț Sorinel a luat bancnota și a băgat-o în buzunar, după care i-a dat investigatorului o bancnotă de 10 lei, echivalentul a aproape jumătate din contravaloarea a 5 euro. În tura următoare, după cum avea să-i declare Drăguț Sorinel investigatorului, vameșul Lazăr Dan s-a interesat ce se întâmplase cu cei 5 euro, dovadă a faptului că acesta avusese cunoștință despre suma lăsată ca mită”, se arată în documentele din dosar.

Măsurile de prevedere erau extrem de stricte, polițiștii de frontieră din Moravița nediscutând despre șpăgi decât cu cei care le câștigau încrederea. Unul dintre agenți i-a spus ”acoperitului” de la DGA că mai trebuie să-l verifice încă vreo două ture, dacă nu trebuie să-l dezbrace în pielea goală ca să se asigure că nu are tehnică de înregistrare asupra sa.

2 COMENTARII

  1. Din August 2016,mai nou cei de la pol.de frontiera Giurgiu modifica legile UE..! care permit ca cine calatoreste in UE,sau tari non UE sa aiba asupra lor 1l alcool tarie gen votca,whisky,6o gr.aur,bijuterii personale au sau/si 300gr. ag. recent cumparate,instituind regula lor de doar 20-25gr.!.Multumiri guv.Ciolos ca a dus coruptia pina la cer!, si permite asemenea abuzuri contra cetatenilor romani si straini .Un guvern sorosist va face din ce in ce mai mult rau Romaniei si romanilor..!Constitutia Romaniei spune ca legile UE au prioritate in fatza celor nationale..!La alegeri vom vota numai cu cei ce se opun lui Ciolos si Joahannis!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.