Spectacol inedit cu menestreli hoinari şi războinici corbi în curtea Bastionului. Vezi...

Spectacol inedit cu menestreli hoinari şi războinici corbi în curtea Bastionului. Vezi când va avea loc VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Peregrinii vor susţine un concert inedit în curtea Bastionului din Timişoara
Peregrinii vor susţine un concert inedit în curtea Bastionului din Timişoara

Timişorenii sunt aşteptaţi sâmbătă, 30 iulie, în curtea Bastionului, de la ora 20, pentru un spectacol inedit, susţinut de Peregrinii, menestrelii hoinari și Hrafnabroethr,  războinicii corbi. Evenimentul este un spectacol despre perioada medievală, lupte istorice și muzică veche şi se desfăşoară sub numele de Frăţia Corbilor, Ziua Turnirului, fiind organizat de Muzeul Naţional al Banatului în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş. Perioada istorică ilustrată este cea a Evului Mediu Timpuriu, și cu acest prilej barzii trupei Peregrinii vor prezenta muzică autentică preluată din codice vechi medievale – Libre Vermell sau Codex Buranus, dar și cântece ostășești din Europa centrală și de est – Marele Ducat al Lituaniei, Regatul Maghiar sau Kievan Rus’- însoțite de dansuri războinice.

Diana, amazoana-artistă de la Peregrinii va face să șuiere săbiile de tip șașca din Caucaz, Fabian, bardul-războinic o va însoți pentru o demonstrație de lupte cu arme albe, în stilul coregrafiilor războinice istorice. Ceilalți menestreli de la Peregrinii, Jacqueline, Lucas și Silviu,  vor face să răsune muzica vremurilor de demult, iar tobele lui Patrick vor însoți fiecare moment al spectacolului. Muzica îi va însoți și pe luptătorii medievali din grupul Frăția corbilor-Hrafnabroethr. Ei vor intra în scenă conduși de Edwin, un tânăr din Timișoara care a înființat acest grup. Înarmați cu săbii de luptă și protejați de armuri și coifuri, aceștia vor susține mai multe momente, care includ prezentarea armelor și caracteristicile echipamentului, exerciții demonstrative unu contra unu și ciocniri de grup, antrenament cu zid de scuturi și organizare de luptă cu formații de război, și firește luptă reală, înfruntări adevărate, unu la unu și ciocniri de grup după regulile războiului.

Un herald din alte vremuri, însoțit de un toboșar, prezintă pe scurt, în stil teatral medieval, istoricul bătăliei care urmează să fie prezentată.


Publicul poate participa la spectacol în anumite momente, de exemplu vor fi invitați voluntari care să încerce să spargă zidul de scuturi, sau vor fi invitate doamne sau domnișoare care să își aleagă un cavaler care să lupte pentru ele în arenă.


LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.