Timişorenii de la Heavenly Hell au câştigat premiul pentru cea mai bună...

Timişorenii de la Heavenly Hell au câştigat premiul pentru cea mai bună scenografie la Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineri

0
DISTRIBUIȚI
Timişorenii de la Hevanly Hell au câştigat un premiu în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineri
Timişorenii de la Hevanly Hell au câştigat un premiu în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pentru Tineri

Tinerii timişoreni care alcătuiesc trupa de teatru Heavenly Hell au câştigat premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru spectacolul „Oz”, după L. Frank Baum, în cadrul Festivalului Național de Teatru pentru Tineri – Ingenious Drama Festival, care a avut loc la Bacău.

Juriul format din actrițele Coca Bloos și Isabela Neamțu, actorii Marian Râlea, Vlad Bălan, Ștefan Huluba și Alexandru Voicu, și regizorul Horia Suru, a acordat premiile pentru cele trei secțiuni ale manifestării – Spectacole în concurs, One Man Show și Dramaturgie.


Premiul pentru Cel mai bun spectacol a fost revendicat de trupa Atelierul de Teatru, din Botoșani, pentru Un spectacol pamfomatic, text original scris de Anamaria Codiță. Același spectacol le-a adus acestora și premiile pentru Cea mai bună actriță în rol secundar (Doriana Mihai, pentru rolul Tanti Floarea) și Cel mai bun actor în rol secundar (Alexandru Gorghe, pentru rolul Mircea).

Cel din urmă premiu a fost acordat Ex Aequo, fiind decernat și lui Andrei Munteanu, pentru rolul Grefierului din Spectatorul condamnat la moarte, de Matei Vișniec, al trupei A.C.T. (Bacău). Trupa A.C.T. a primit și premiul pentru Cea mai bună regie, direcția de scenă pentru spectacolul acestora fiind sub „bagheta” întregului grup. Cel mai bun actor în rol principal al acestei ediții a fost Radu Țăpușă, pentru rolul Moritz Stiefel din Deșteptarea primăverii, după Frank Wedekind – trupa AICI, din Constanța. Iar premiul pentru Cea mai bună actriță a fost decernat Anei Baciu, pentru rolul Piggy din Împăratul muștelor, după romanul cu același nume de William Golding – trupa Drama Club, din Botoșani. Ingenious Drama Festival a luat naștere în anul 1997 datorită unui grup de tineri pasionați de teatru. Sprijinit de British Council, festivalul s-a remarcat, pe lângă ingeniozitate, și prin faptul că este singurul organizat în totalitate de adolescenți.

Heavenly Hell este trupa de teatru a Colegiului Naţional Bănăţean, care de-a lungul anilor a avut parte de o serie de aprecieri la diverse festivaluri din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.