DEZASTRUOS ACS Poli s-a făcut de râs cu FC Botoșani. Moldovenii, la...

DEZASTRUOS ACS Poli s-a făcut de râs cu FC Botoșani. Moldovenii, la a treia umilință aplicată timișorenilor în 2016 GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
ACS Poli, la pământ după primele patru jocuri în Liga I. Foto: Adrian Pîclișan
ACS Poli, la pământ după primele patru jocuri în Liga I. Foto: Adrian Pîclișan

Restanța din prima etapă părea o oportunitate de a obține primele puncte pe teren în Liga I pentru suferinda ACS Poli. Jocul cu FC Botoșani s-a transformat însă rapid într-un dezastru. Moldovenii au început practic de la 2-0 în fața unei trupe timișorene debusolate. S-a încheiat 5-0 pentru trupa lui Leo Grozavu, scorul putea să fie și mai dur cu Șeroni și compania pe post de ”sparring partner”.

Căldură mare, public puțin și fotbal chinuit din partea inșilor în violet care se intitulează ”Poli”. Doar de șase minute au avut nevoie ”răzeșii” lui Leo Grozavu pentru a aduce aminte de alte umilințe aplicate trupei de pe ”Dan Păltinișanu”. 1-4 sau 1-6 în play out, la alegere. Istvan Fulop a deschis scorul, trebuie precizat prenumele în contextul general. Numărul 24 de la Botoșani a transformat o lovitură liberă impecabil în urma unui fault al lui Șeroni la marginea careului. Peste alte șase minute avea să fie 0-2, Astafei găsește culoarul lăsat de greoiul Bocșan și a pasat ideal lui Golofca, care a înscris pe centru după o preluare linișitită în careu. Ionuț Popa a avut parte de un coșmar accentuat azi. A făcut prima mutare în minutul 32, trecând la o linie cu trei fundași, dar tot Botoșaniul a fost mai periculos.

ACS Poli a avut șansele sale prin Elek, dar practic singurul vârf valid și-a atras antipatia puținilor fani. Din poziție centrală acesta a înălțat zmeul (min. 47). La faza imediat următoare Fulop profită de împiedicările aceluiași Șeroni, care doar atinge un balon ajuns acum la ”Bestia nera” Astafei, 0-3! Mai trec patru minute și vine și golul 4. Fulop înscrie acum după pasa lui Golofca. Aceeași defensivă rarefiată. Pe final timișorenii au încercat golul de onoare, Popovici l-a schimbat pe ratangiul Elek, dar a tras și el pe lângă țintă din poziție bună (77). A rămas ca finalul să fie animat ”apoteotic” de o nouă eliminare marca Doman, în două minute mijlocașul cu talentul uitat prin Trivale a văzut două avertismente și a părăsit gazonul. ”Cireașa”, în prelungiri, nou intratul Levente Fulop e faultat în careu de Cânu și tot el stabilește scorul final, un 0-5 care nu le închide deloc gura cârcotașilor, fie ei de la TV sau… tastatură.

Patru runde, patru eșecuri pentru ACS Poli, și nimic dădător de speranță pentru trupa lui Popa. Concluzia cu ”mai bine se începea în B” e o certitudine pentru tehnician, nu și pentru cel cu birou pe Loga.

ACS Poli Timișoara: Straton – Bocșan, Cânu, Șeroni, Neagu (32 Sorescu) – Artean – Bărbuț, Croitoru (cpt., 66 Doman), Cârstocea, Vădrariu – Elek (57 Popovici). Pe bancă: Curileac – Mailat, Vraciu, Bârnoi. Antrenor: Ionuț Popa.

FC Botoșani: Iliev – Plămadă, Ichim, Miron (cpt.) – Dimitrov, Bordeianu, I. Fulop (57 Patache), S. Popovici – Golofca, Astafei (66 Matulevicius), Greu (81 L. Fulop). Pe bancă: Albuț – Juncănaru, A. Burcă, L. Fulop, Mușat. Antrenor: Leo Grozavu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.