ACS Poli ia un PUNCT din ”marfarul” de Cluj. Elevii lui Ionuț...

ACS Poli ia un PUNCT din ”marfarul” de Cluj. Elevii lui Ionuț Popa, la al doilea rezultat pozitiv în Liga I GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
poli cfr cluj13_resize
Echilibru între ACS Poli și CFR Cluj. Foto: Adrian Pîclișan

Formația timișoreană din Liga I a reușit să lege două jocuri fără eșec în noua ediție de campionat. ACS Poli Timișoara a deschis scorul în fața CFR-ului de Cluj, dar a fost egalată în partea secundă. S-a încheiat 1-1 după ce în ultimele minute balanța putea înclina în orice direcție. Oricum, trupa lui Ionuț Popa a arătat și azi că nu e ”ciuca” la care se așteptau majoritatea.

Partida dintre ACS Poli și CFR Cluj, deși după masă, a început într-o atmosferă mai mult decât toridă. Nici jocul celor două combatante startate cu minus în clasament nu a strălucit în fața celor circa o mie de privitori. În minutul 28 Jakolis lovește bara exterioară dar e doar o iluzie de ocazi, căci Curileac nu a avut emoții. Peste opt minute timișorenii, parcă mai motivați, au lovit la o fază fixă. Croitoru trimite lung din lovitură liberă și Cânu trimite un lob cu capul care îl depășește pe Mincă. În minutul 38 putea fi 2-0, dar Vraciu rașchetează cadoul și Popovici e semnalizat în ofsaid.

Cu 1-0 și un joc mai consistent timișorenii păreau pe drumul cel bun. Dar mereu jocurile cu clujenii s-au complicat pe parcurs. La fel a fost și azi. Nou intratul Bud a amenințat imediat. Dacă din prima nu i-a ieșit, în minutul 71 acesta avea să egaleze, tot cu capul, la centrarea lui Tiago Lopes, mereu câștigător în duel cu Vădrariu.

La acest scor (1-1) elevii lui Ionuț Popa aveau să fie din nou mai prezenți în meci, dar ocaziile au venit pe final. Reprimit din ”exil”, Robert Elek a semnat două ocazii. Mai întâi șut în blocajul lui Mincă (min. 81), apoi reluare acrobatică pe lângă poartă (85). Peste două minute scorul părea din nou rezonabil, căci Bud ia la țintă bara.

ACS Poli recuperează patru puncte din penalizare în șase runde, prea puțin, dar timișorenii nu mai trebuie să-și facă griji legate de depunctare în următorul sezon. FRF a hotărât recent să scoată acest fragment din regulament, cam târziu.

ACS Poli Timișoara: Curileac – Scutaru (75 Elek), Cânu, Șeroni, Vădrariu – Artean – Bărbuț, Croitoru, Cârstocea, Vraciu (56 Sorescu) – Popovici (60 Mailat). Pe bancă: Straton – B. Străuț, Bocșan, I. Roșu. Antrenor: Ionuț Popa.

CFR Cluj 1907: Mincă – T. Lopes, Larie, A. Mureșan, Peteleu – Juan Carlos (46 Bud), F. Nascimento (65 Al. Neagu), Petrucci (cpt.) – Jakolis (60 Nouvier), Cr. Lopez, Păun. Pe bancă: Marc – Horj, Ene, Vereș. Antrenor: Vasile Miriuță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.