Primul succes cu ”Popică” pentru ACS Poli a venit în dauna echipei...

Primul succes cu ”Popică” pentru ACS Poli a venit în dauna echipei ”Regelui”. EMOȚII în prima repriză la accidentarea suferită de portarul Viitorului GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI
poli viitorul02_resize
Marius Croitoru a semnat reușita victorioasă a timișorenilor. Foto: Adrian Pîclișan

ACS Poli Timișoara a spart gheața cu Ionuț Popa la timonă. După startul nereușit în campionat victoria a venit în Cupa Ligii, în fața Viitorului lui Gică Hagi. Lovitura liberă transformată în gol pe final de Marius Croitoru a adus succesul bănățenilor cu 2-1 și accederea în sferturile competiției. Până la reușita căpitanului violeților ”highlight-ul” partidei a fost accidentarea suferită de portarul oaspeților, Victor Rîmniceanu.

Timișorenii nu doreau să facă foarte multe schimbări față de jocurile din Liga I pentru a câștiga moral azi. Planurile au fost ușor încurcate încă din start. Gabriel Cânu s-a accidentat și a fost înlocuit pe ”foaie” de Bocșan. După nici trei minute de joc Viitorul avea să deschidă scorul prin ”no name-ul” Cioablă, care a reluat din fața porții centrarea bună a lui Purece. Oaspeții nu s-au bucurat mult de avantaj și în minutul 15, în urma unei lovituri libere Vădrariu a centrat ideal pentru Artean și lovitura sa de cap a însemnat 1-1. Afectat de căldură și cu tribune ”deșertice”, jocul de azi părea în continuare o forțare penrtu ambele combatante. Înainte de a se împlini o jumătate de oră din meci are loc însă un incident în careul dobrogean. Rîmniceanu cade secerat în duel cu Bocșan. Portarul Viitorului a fost groggy și a fost nevoie de intervenția ambulanței. Cinci minute jocul a fost întrerupt și recentul ”caz Ekeng” încă bântuie fotbalul românesc. După câteva minute de indecizie jucătorul, conștient acum, a fost purtat mai întâi pe targă în afara terenului, apoi la spital cu ambulanța care nu l-a preluat direct din teren. Din fericire Rîmniceanu și-a revenit.

Pe teren a existat o stare de debusolare până când cerul s-a mai întunecat. În partea a doua ACS Poli a fost mai insistentă și în ciuda strădaniilor lui Nimely, venit ca adversar, balanța a înclinat până la urmă și în favoarea timișorenilor. A fost din nou vorba de o fază ușor controversată. În minutul 79 Popovici pătrunde central și e faultat la limita careului de Hodorogea, dar fundașul Viitorului vede doar galben. Din lovitura liberă rezultată Croitoru își asumă responsabiltiatea și înscrie cu un șut fără speranțe pentru rezerva Tordai. În prelungiri putea fi 3-1 în două rânduri. Dar Mailat, servit ideal de Doman, nu cadrează pe poartă, apoi un șut al celui din urmă e scos de sub bară de portar.

S-a încheiat 2-1 și ACS Poli obține biletele pentru sferturile Cupei Ligii, dar, poate mai important, moral pentru campionat. Acolo unde pentru timișoreni urmează o deplasare grea, la Giurgiu.

ACS Poli Timișoara: Straton – Sorescu, Bocșan, Șeroni, Vădrariu – Artean – Bărbuț (64 Mailiat), A. Cârstocea, Croitoru (cpt. 85 Doman), Vraciu – Elek (74 Popovici). Antrenor: Ionuț Popa.

FC Viitorul: Rîmniceanu (33 Tordai) – S. Rădoi, Hodorogea, Brandan, Boli – Casap (63 Benzar) – D. Lopez Albes, G. Iancu – Cioablă (55 Chițu), Nimely, Purece. Antrenor: Gheorghe Hagi.

 

1 COMENTARIU

  1. o echipa dupa chipul si asemanarea lui hagi, care crede ca fotbalul e un joc in care numai smecherii cistiga. asa si arata echipa asta, totusi mult laudata de autorul articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.