ACS Poli Timișoara marchează, dar nu scapă de EȘEC nici pe terenul...

ACS Poli Timișoara marchează, dar nu scapă de EȘEC nici pe terenul campioanei. Astra a beneficiat de două penalty-uri

1
DISTRIBUIȚI
poli viitorul10_resize
ACS Poli a rămas fără victorie în Liga I, ediția 2016-17

Nici în această seară nu a venit un rezultat pozitiv pentru ACS Poli în Liga I. După succesul din Cupa Ligii timișorenii sperau la o surpriză pe terenul Astrei Giurgiu. În continuare fără Marius Șumudică pe bancă echipa campioană a marcat primele două goluri în urma unor penalty-uri și a obținut azi primul ei succes în noua stagiune, scor 3-1 (1-0).

Doar cu o schimbare forțată medical în primul 11 față de victoria cu Viitorul, Scutaru în locul lui Sorescu, Ionuț Popa spera măcar la un punct pe terenul campioanei. ACS Poli nu a început rău la Giurgiu, dar în minutul 11 defensiva cedează din nou. Șeroni îl faultează în careu pe veteranul Daniel Niculae și George Rădulescu indică punctul cu var, acordându-i și cartonaș galben fundașului timișorean. Un alt jucător experimentat, Săpunaru, a transformat pentru 1-0 în dreapta lui Straton, plecat în direcția opusă, și startul optimist se năruise. Mai mult, peste șapte minute Niculae putea repeta ”figura”, dar a insistat la minge și Straton a intervenit. Același portar al bănățenilor a fost pus serios la încercare în următoarele minute.


Remarcându-se la șutul lui Teixeira (min. 28), apoi la ultima fază a reprizei a avut reflex la devierea lui Florea la rădăcina barei din stânga. ACS Poli a stat bine în teren, dar nu i-a dat mari emoții lui Silviu Lung. Bărbuț (31) a încercat un șut cu stângul, dar prea moale pentru un portar de lot național.

Săpunaru din penalty, ”recidivă” Croitoru

Astra a verticalizat mai mult și în partea secundă. Putea fi 2-0 în minutul 50, dar Niculae a fost din nou neinspirat la finalizare, mingea trimisă de el izbind acum bara în urma unei centrări deviate a lui Morais. În ciuda atitudinii agresive, timișorenii s-au ales mai mult cu ”galbene” pentru proteste, prin liderii Croitoru și Elek. Situația părea că se lămurește cu un sfert de oră înainte de final. Duel între nou intrații Sorescu și Balaure, în careul bănățean, și primul îl agață în careu pe al doilea, trecut și el pe la Timișoara. Execută același Săpunaru și face 2-0. Peste doar un minut însă Elek e faultat în celălalt ”D” al terenului de către Seto. Dintr-o poziție similară cu cea de la jocul din Cupa Ligii, Croitoru repetă figura și înscrie: 1-2! Minutul 81 putea însemna chiar 2-2, dar lovitura de cap a lui Cânu ocolește vinclul unui Lung țintuit pe linia porții.

Până la urmă tot Astra avea să mai marcheze, în minutul 91, și a făcut-o și prin Daniel Niculae, din acțiune, pentru un 3-1 final care nu spune însă toată povestea. Ionuț Popa și compania nu au timp de respiro și pot eventual să se gândească la primele puncte cu Botoșani, în restanța programată joi. Până atunci însă rămâne greutatea penalizării din clasament (-14).

Astra Giurgiu: Lung Jr. – Al. Stan (65 Vangjeli), Săpunaru, Fabricio, Morais – Ioniță II, Seto (82 Boubacar), Lovin, Teixeira – Florea (71 Balaure), D. Niculae. Pe bancă: Gavrilaș – Geraldo, Oros, V. Gheorghe. Antrenor: Marius Șumudică.

ACS Poli Timișoara: Straton – Scutaru (58 Sorescu), Cânu, Șeroni, Vădrariu – Artean – Bărbuț (73 Mailat), A. Cârstocea, Croitoru (cpt.), Vraciu (64 Popovici) – Elek. Pe bancă: Smaranda – Bocșan, Doman, Neagu. Antrenor: Ionuț Popa.

1 COMENTARIU

  1. Stau si ma intreb ; ce dracu cautam noi in prima liga doar o ambitie a Primarului Robu, nu este suficent ca Timisoara este ocupata de Tigani, acum avem o echipa de fotbal care nu este competitiva nici pt. liga a 3….chiar n-ai putina rusine d-le Primar, ride de Timisoara toata Tara si m-am saturat de R. Naom si Craciunescu sa repete ca noi nu avem ce cauta in prima liga si am luat locu Batrinei Doamne {poate ca are dreptate}, daca nu ai bani d-le Robu renuntati la ambitii transformate-n prostie, imi este scirba sa va mai pronunt numele d-le asa zis Primar !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.