ASU Politehnica vrea duminică prima victorie în Liga a II-a. Ce sumă...

ASU Politehnica vrea duminică prima victorie în Liga a II-a. Ce sumă vor primi alb-violeții din drepturile TV care mai mult îi încurcă

0
DISTRIBUIȚI
ASU Politehnica, la prima experiență în Liga a II-a. Foto: Adrian Pîclișan
ASU Politehnica înfruntă Foresta Suceava în etapa a III-a a Ligii a II-a. Foto: Adrian Pîclișan

ASU Politehnica Timișoara se pregătește de al doilea meci pe teren propriu în eșalonul secund. După remiza de la Vâlcea, ”Băieții în ghete” revin pe ”Dan Păltinișanu” cu un moral bun, dorință de victorie, dar și în fața unui adversar periculos, Foresta Suceava. Un alt aspect care poate conta în jocul de duminică e ora de disputare, una absurdă pentru luna august, stabilită de televiziunea care deține drepturile de transmisie.

ASU Poli are un punct după două runde în B, cu unul mai mult decât Foresta, care a și schimbat antrenorul. Adrian Iencsi nu a fost întors din drum și banca sucevenilor a fost preluată de Cristian Popovici. ”E un meci delicat și greu, e clar că la nivelul Ligii a II-a nu poate fi niciun meci ușor. E delicat pentru că cei de la Suceava au schimbat antrenorul și au un antrenor experimentat, care a antrenat mult în Liga I și a II-a, sigur va schimba fața echipei din Suceava. Care, nu era foarte rea, nu știu de ce au ajuns la această decizie după două etape. Am văzut meciul cu UTA, și deși UTA a învins, rezultatul putea să fie altfel, au avut o ocazie în primele minute, Matei o bară, puteau să egaleze și în zece oameni. Au o echipă bună cu jucători valoroși, au făcut achiziții pe toate posturile. Va fi un meci greu”, a declarat Sorin Brîndescu, tehnicianul lui ASU Politehnica.

Moralul timișorenilor s-a schimbat practic în repriza a doua a jocului cu Chindia Târgoviște (3-4) din prima etapă și progresul s-a văzut la Vâlcea (0-0). Acum, alb-violeții și-au propus prima izbândă în noul eșalon.


”Starea nu a fost rea nici după prima etapă. Am analizat greșelile, am încercat să le corectăm. Acum starea e mai bună, avem încredere mai mare. Dar nu înseamnă că acest lucru ne asigură și victoria duminică. Ne-o dorim mult și sperăm să jucăm cât mai bine ca să o obținem”, a mai spus Brîndescu.

ASU Politehnica nu va putea conta nici duminică pe aportul lui Alexandru Cătălin Bădăuță, vârf de atac care ar putea lipsi două săptămâni de pe gazon, ”dacă făcea de la început perioada completă probabil azi era apt”, a precizat Brîndescu. Birău și Vucea au revenit la antrenamente, primul din concediu, al doilea după o accidentare, nu se știe încă dacă ei vor intra în lotul pentru acest meci.

Drepturile TV, mai mult o corvoadă

Deși ar trebui să reprezinte o sursă de venit deja notabilă la nivelul unei ligi secunde cu serie unică, drepturile TV par mai mult o pierdere pentru ASU Poli. Reamintim că în medie o echipă de B va primi doar 17.500 euro în acest sezon. Ieri s-a stabilit ca primii 5.000 de euro să fie virați tuturor echipelor acum, următorii 8.000 în pauza de iarnă iar apoi, în funcție de clasarea finală să se acorde și restul banilor. Retrogradatele nu vor mai primi însă nimic în plus. ASU Poli nici nu și-a trimis reprezentanți la această întâlnire, alături de alte trei cluburi, ci doar doleanțele cunoscute și care ar putea fi luate în considerare la următorul CEx. Juventus București e singurul club care a refuzat să-și cedeze drepturile la comun. Până una alta însă Digi Sport pare că dictează pur și simplu orele pe care și le dorește pentru completarea grilei proprii și toată lumea acceptă condițiile. Nu e exclus astfel ca echipa susținută de galerie să aibă mai mult de pierdut din punct de vedere financiar în urma acestei înțelegeri.

Meciul ASU Politehnica Timișoara – Foresta Suceava se dispută duminică, de la ora 12.30, când se pot înregistra și temperaturi record pentru ultimele două-trei săptămâni. ”Nu am foarte multe variante să comentez, dacă Federația și televiziunea au decis noi trebuie să ne adaptăm. De aceea în aceste zile și facem antrenamente la ora jocului, tocmai pentru a ne adapta cu această oră. Am fost învățați cu temperaturi ridicate în această vară, așa e în sport, trebuie să te adaptezi și să fii prezent când e nevoie. Jocurile ar trebui să se desfășoare când doresc spectatorii mai mult, noi asta ne-am propus și asta vrem, și partenerii noștri de întrecere și FRF și televiziunile să se gândească la acest aspect. Cum să facem ca să aducem spectatorii pe stadion”, a conchis Sorin Brîndescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.