O singură medalie pentru badmintoniștii autohtoni la Internaționalele de Juniori ale României....

O singură medalie pentru badmintoniștii autohtoni la Internaționalele de Juniori ale României. Din ce țări provin câștigătorii competiției organizate la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
14095727_1083323168412853_6337557518545658830_n
Maria Duțu și Ioana Grecea, singurele medaliate pentru România. Foto: FR Badminton / Facebook

A doua ediție a Internaționalelor de Juniori ale României la badminton s-au încheiat astăzi. Competiția organizată în Sala ”Constantin Jude” din Timișoara s-a lăsat din nou cu locuri 1 doar pentru străini. Sportivii campioni au fost din Ungaria, Franța, Slovenia și Polonia. Cea mai bună performanță românească a fost locul 3 la dublu feminin.


Rezultate sub ediția precedentă, dacă ne raportăm la cele două medalii câștigate în 2015.

Reprezentanții României au ajuns cel mai departe în semifinalele competiției. Maria Alexandra Duțu și Ioana Grecea au cedat în această fază la dublu feminin în fața echipei slovene care avea să și câștige proba: Nika Arih și Petra Polanc. A fost și unica medalie obținută de români. De asemenea, alte performanțe notabile pot fi trecute în contul lui Filimon Collins-Valentine, oprit în sferturi la simplu masculin, după un duel cu cehul Petr Beran. Acesta din urmă avea să fie învins în ultimul duel al Internaționalelor de Juniori ale României, finala-maraton cu slovenul Miha Ivanic, favorit nr. 1 care s-a impus în trei seturi (21-17 17-21 21-16).

Revenind la autohtoni, tot în sferturi a fost eliminată și Ioana Grecea la simplu feminin. Reka Madarasz, din Ungaria, cea care a învins-o, avea să câștige ultimul act de asemenea, împotriva lui Huet din Franța. Din păcate timișorenii Andra Olariu, Alexandra Hărăngu, Cristina Soare și Daniel Popescu au iești pe rând din competiție vineri, încă din prima zi. Astăzi au avut loc și finalele de la dublu masculin și mixt. În prima s-au impus Eloi Adam și Samy Corvee, într-un duel francez 100%. Polonezii Pawel Smilowski și Magdalena Swierczynska au câștigat la mixt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.