Cea mai spectaculoasă cursă de alergare din România începe mâine. Vezi care...

Cea mai spectaculoasă cursă de alergare din România începe mâine. Vezi care este traseul

0
DISTRIBUIȚI

foto 2

Un număr de 430 de alergători din România, Franța, Polonia, Spania, Marea Britanie, Elveția, Republica Moldova, Ungaria și Bulgaria vor lua startul mâine, 20 august, la cea mai spectaculoasă cursă de alergare montană de la noi din țară.


Un traseu de două zile va fi parcurs de sportivi în numai șapte ore, anunță organizatrii.

La categoria elită 2×2, concurenții vor parcurge peste 40 de km și vor atinge cele mai înalte două vârfuri din țară: Vf. Moldoveanu (2.544 m) și Vf. Negoiu (2.535 m). Un astfel de traseu ar fi parcurs în condiții normale în două zile. Recordul 2X2 Race este de șase ore și 57 de minute, obținut anul trecut de brașoveanul Viorel Andrei Palici, înscris și anul acesta în competiție.

Concurenții de la traseul scurt, X2, vor parcurge jumătatea distanței și vor lua startul de la Bâlea Lac spre Vf. Negoiu. Traseul lor va fi însă la fel de tehnic, timpul mediu de parcurgere ar fi de aproximativ cinci ore. 2X2 RACE se desfășoară integral la peste 2.000 m, ceea ce o face unică în Europa și una dintre puținele din lume care înregistrează aceste valori. Cea mai joasă altitudine la care se aleargă este Bâlea Lac, la o altitudine de 2.039 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.