Resurse pentru un sezon de Liga a III-a mai bun la CSM...

Resurse pentru un sezon de Liga a III-a mai bun la CSM Lugoj. Vezi mutările verii sub comanda lui Cosmin Petruescu

0
DISTRIBUIȚI
asu poli lugoj (33)
Cosmin Petruescu așteaptă rezultate mai bune cu CSM Lugoj

Mai liniștită în pauzele anterioare de campionat, CSM Lugoj și-a schimbat parțial fața în această vară. Tehnicianul Cosmin Petruescu s-a despărțit aproape de o echipă întreagă, dar venirile nu au fost mai prejos. Printre noile piese de rezistență ale trupei de pe ”Tineretului” se numără Bogdan Bozian, jucător sosit de la exclusa FC Hunedoara.

Clasată pe locul 9 în ediția trecută a Ligii a III-a, formația lugojeană are toate șansele să urce trepte în noul campionat. CSM-ul a trecut peste o perioadă oarecum de tranziție și pare să aibă mult mai multă stabilitate față de alte echipe de la acest nivel. Cosmin Petruescu a pierdut o serie de jucători importanți în această vară, precum Răzvan Dobricean, golgheterul ediției trecute pentru ”vulturi”, alături de Precupanu, prin cele șase reușite ale sale. Sau Flavius Vlădia, care s-a mutat la Ighiu, unde a ajuns și Poiană. Dobricean și Stoichescu merg în Germania să lucreze și e posibil să activeze în ligile inferioare.

Fratele lui Steliano Filip, printre achiziții

În schimb, pe malul Timișului au ajuns și mai multe nume. Poate cel mai sonor e cel al lui Bogdan Bozian, care a înscris 10 goluri pentru FC Hunedoara în sezonul trecut. De la ”corbi”, excluși din campionat pentru o datorie, au mai sosit Florin Lazea și Răzvan Drăgoescu, dar și Mădălin Livan și David Filip, ambii de la ACS Poli, cel de-al doilea e nimeni altul decât fratele mai mic al lui Steliano Filip.


Dar, spre deosebire de fundașul de lot național, David activează înte buturi.

”Am pierdut o serie de jucători importanți. E adevărat că au și sosit nume importante, jucători cu experiență, dar va dura o perioadă până când echipa se va omogeniza. Noi în acest sezon ne-am propus o clasare superioară celei din sezonul trecut”, a declarat Cosmin Petruescu pentru PRESSALERT.ro.

De altfel, ”Conferențiarul” poate pune primul eșec stagional, cel din Cupă cu Ghiroda, pe lipsa ”chimiei”. Păduraru – D. Ciobanu, Livan, Ciubotariu, Perju-Silaghi, Marta, Precupanu (cpt.), Ed. Olariu, Horcea, Roșie și Răzvan Rus, au fost în primul 11 folosit într-un 2-4 în prelungiri după 2-2 în timpul regulamentar. Silaghi a marcat golurile ”vulturilor”, în rândul cărora a mai fost promovat un junior, Raul Peptănuș, după modelul deja consacrat de promovare al tinerilor de către Petruescu. Deocamdată nu se știe când va începe Liga a III-a, fie 26-27 iulie, fie 3-4 septembrie, dorită în continuare cu cinci serii a câte 16 formații, fără sistem play-off. Următorul test al lugojenilor va fi sâmbătă, pe teren propriu, cu juniorii Centrului de Excelență Timișoara.

Planuri și pentru echipa secundă

CSM Lugoj nu va activa în noul sezon doar la nivelul C-ului. Echipa secundă, promovată din ”Județ” în Liga a IV-a, are menirea de a promova mai ușor juniorii. ”Mă bucur foarte mult de faptul că s-au găsit resurse la nivelul clubului sportiv municipal pentru ca echipa a II-a să evolueze în D”, a precizat Petruescu. CSM Lugoj II a fost preluată în această vară de Lucian Stoica, fost vârf al ”vulturilor”, care ar putea intra oricând și pe gazon din postura de ”principal”/jucător. Antrenor secund e Dan Bidiviu iar Vasi Kovacs – director sportiv.

Veniri: Bogdan Bozian, Răzvan Drăgoescu, George Păduraru, Florin Lazea (toți FC Hunedoara), Răzvan Rus (Național Sebiș), Mădălin Livan, David Filip (ambii ACS Poli), Daniel Ciobanu, Andrei Sărăcin (ambii CSS Dr. Tr. Severin), Cătălin Horcea (Voința Mașloc), Dan Silaghi (Becicherecu Mic), Ivan Ciubotariu (UTA).

Plecări: Răzvan Dobricean, Petrică Stoichescu (ambii în Germania), Cristian Poiană, Flavius Vlădia (ambii Perf. Ighiu), Cosmin Mânecan (Ripensia), Bogdan Pleșcan (Progr. Gătaia), Mario Porcescu (FC Bazoș, L5), Beniamin Dobra (CSM Școlar Reșița), Octavian Rusu (Giarmata), Răzvan Mardare (Italia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.